Glumă rasistă a deputatului Dan Tudorache: „E atât de frig încât am văzut un ţigan…” FOTO

Reţele de socializare au dezavantajul că în momentele de eclipsă intelectuală poţi face publică orice tâmpenie care îţi trece prin cap, iar mai toată lumea poate afla rapid cât de neghiob poţi fi. Fenomenul nu ocoleşte aproape pe nimeni deoarece nimeni nu e inteligent tot timpul, iar tentaţia de a-ţi verbaliza neroziile pe Facebook e constantă. Inclusiv politicienii comit asemenea "greşeli", ultimul exemplu fiind deputatul PSD Dan Tudorache care scrie că "E atât de frig încât am văzut un ţigan cu mâinile în buzunarele lui".

31 ian. 2014, 08:37

Dan Tudorache, deputat din urbea Bucureştilor, s-a trezit vineri dimineaţă, a scos capul pe geam şi a constatat că e frig: -14°C. Ce faci în asemenea cazuri? Bineînţeles, scrii pe Facebook ceea ce ştie deja mai toată lumea. Cum poţi ieşi în evidenţă din noianul de constatatori ai „morţii termice”? Dan Tudorache a ales varianta unei poante proaste sau, oricum, ai uneia pe care un politician nu ar face-o vreodată publică.

Sub pătrunzătoarea constatare „Sunt -14 grade în Bucureşti! Foarte frig!!”, pesedistul a postat o imagine cu un chenar în care, alb pe negru, scrie „E atât de frig încât am văzut un ţigan cu mâinile în buzunarele lui”.

Rămâne de văzut ce reacţii va provoca acest „selfie” al minţii lui Tudorache în pragul îngheţului. Perspectivele nu sunt îmbucurătoare întrucât în România abundă tot felul de ONG-uri care îşi justifică existenţa reclamând instituţiilor statului şi decidenţilor politici, uneori şi fără temei, tot felul de fluierături în biserica sfintei corectitudini politice.

Tudorache nici măcar nu e vreun deschizător de drumuri în PSD. Precedentul a fost creat de Dan Şova care, din postura de purtător de cuvânt al partidului, s-a gândit să devină istoric şi să spună, în martie 2012, că în pogromul de la Iaşi au fost ucişi doar 24 de evrei şi aceia de către armata germană, faţă de cei 13.000 asasinaţi de către legionari. Victor Ponta a trebuit să-l demită din postul de purtător de cuvânt şi să-l trimită într-un pelerinaj forţat la Muzeul Holocaustului să mai pună mâna pe carte înainte de a mai spune prostii în public.