Gogoşi frământate cu bormaşina de şantier printre gunoaie. Un consumator a filmat toată scena VIDEO

Tonetă cu gogoși de coșmar descoperită la Baia Mare. Aluatul era frământat cu o bormașină, printre gunoaie.

06 oct. 2018, 09:35
Gogoşi frământate cu bormaşina de şantier printre gunoaie. Un consumator a filmat toată scena VIDEO

Aluat frământat cu bormaşina, într-un vas aşezat direct pe pământ, printre gunoaie. Este imaginea revoltătoare surprinsă la un târg din centrul oraşului Baia Mare. Acolo, clienţii erau ademeniţi cu gogoşi umplute cu smântână. Înregistrarea făcută de un localnic a ajuns pe Internet, iar mica afacere şi-a tras astăzi obloanele. 

Cu ţigara în gură şi cu bormaşina în mâna dreaptă, un maestru bucătar învârte aluatul în trepte de viteză. Apoi îi testează consistenţa cu degetele. Vasul cu aluat e aşezat direct pe pământ, în spatele unei tonete, unde sunt depozitate butelii şi pungi cu gunoaie. Când oboseşte, bucătarul e ajutat la frământat de un muncitor în halat negru.

Gogoşile cu smântână şi caş, preparate din aluatul învârtit cu bormaşina de şantier, se vindeau cu 8 lei, în centrul oraşului Baia Mare, la Târgul Castanelor. Astăzi, toneta cu „langoş delicios” a fost închisă.

Activitatea bucătarilor care au preparat gogoşile fără să respecte cele mai elementare reguli de igienă ar fi trecut neobservată dacă cel care a filmat nu ar fi postat înregistrarea pe Internet.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului din Maramureş nu au precizat până acum dacă au făcut sau vor face controale la comercianţii autorizaţi să vândă la târg.