Google a lansat primul său smartwatch. Cât va costa Google Pixel Watch

Google a lansat Pixel Watch, primul său smartwatch. Acesta se bazează pe tehnologia Fitbit. Preţul Google Pixel Watch porneşte de la 349 de dolari şi este compatibil inclusiv cu telefoanele Android.

07 oct. 2022, 10:25
Google a lansat primul său smartwatch. Cât va costa Google Pixel Watch

Pixel Watch, primul smartwatch de la Google, este răspunsul companiei la populara serie Apple Watch, care funcţionează doar cu iPhone. Pixel Watch este compatibil cu mai multe telefoane, inclusiv cu telefoanele Android.

Pixel Watch are un cadran rotund, care măsoară doar 41 mm, este subţire şi cântăreşte numai 32 de grame, fără brăţară. Google spune că noul cadran al noului său Pixel Watch este fabricat din oţel inoxidabil reciclat în proporţie de 80%. Cadranul său este disponibil în trei culori – negru, argintiu şi auriu – şi poate fi accesorizat cu brăţări de culori şi materiale diverse.

Citeşte şi: Google plătește salarii uriaşe şi face angajări. Iată cât câştigă inginerii, dezvoltatorii și alți mii de angajați aii companiei

Pixel Watch are o baterie de 294mAh, care promite o autonomie de 24 de ore. Cu un cablu USB-C, o încărcare completă ar trebui să dureze aproximativ 80 de minute.

Pixel Watch se bazează pe cipul Exynos 9110, de la Samsung, însă foloseşte şi un procesor secundar, Cortex M33, responsabil de optimizarea bateriei. Memoria RAM ajunge la 2GB, ceea ce este, probabil, un record pentru smartwatch-uri.

Pixel Watch are GPS, LTE şi NFC pentru plăţi wireless. Poate măsura pulsul şi oxigenarea sângelui şi integrează multe dintre aplicaţiile Google, de la Gmail şi Calendar la Assistant şi Maps cu funcţii de ghidare.

Citeşte şi: Google News Showcase, un nou program lansat în România. Ce site-uri au devenit partenere

Toate funcţiile de sănătate şi fitness sunt realizate de Fitbit.

Versiunea de bază a lui Pixel Watch va costa 349 de dolari, în vreme ce cea cu conexiune de date va fi cu 50 de dolari mai scumpă. Ambele viariante vor fi disponibile din 13 octombrie.