Google închide reţeaua de socializare Google Plus. Conturile a sute de mii de utilizatori au fost vulnerabile timp de 3 ani

Compania Google a decis închiderea reţelei de socializare online Google+ după ce au fost dezvăluite datele private a sute de mii de utilizatori.

08 oct. 2018, 18:14
Google închide reţeaua de socializare Google Plus. Conturile a sute de mii de utilizatori au fost vulnerabile timp de 3 ani

Surse citate de cotidianul The Wall Street Journal au declarat luni că Google, care face parte din trustul Alphabet, a expus datele private a sute de mii de utilizatori ai reţelei de socializare online Google+ şi nu a dezvăluit problema de teama sancţiunilor autorităţilor de reglementare.

O defecţiune de software a generat un acces potenţial la profilurile utilizatorilor Google+ începând din 2015. Problema a fost remediată de tehnicienii Google în martie 2018.

Google a confirmat luni că probabil au fost expuse informaţii private precum nume, data naşterii, adrese de email, gen şi fotografii de profil, însă nu conţinutul conversaţiilor ori numere de telefon. Nu există indicii că datele expuse ar fi fost utilizate abuziv, subliniază Google.

În acest context, Google intenţionează să închidă versiunea generală a reţelei de socializare Google+ în cel mult zece luni, dar va menţine platforma G Suite, destinată clienţilor companiilor.