Google Maps adaugă noi culori şi icon-uri, pentru a-i ajuta pe utilizatori. Care sunt modificările esenţiale

Google lansează primul update important al interfeţei aplicaţiei Maps din ultimii ani, un update care filtrează cantitatea mare de informaţii afişate în funcţie de modul de utilizare.

16 nov. 2017, 07:24
Google Maps adaugă noi culori şi icon-uri, pentru a-i ajuta pe utilizatori. Care sunt modificările esenţiale

În primăvara acestui an, Google a lansat modurile de utilizare ale aplicaţiei Google Maps: Explore pentru căutarea anumitor destinaţii şi puncte de interes, Drive pentru ghidarea auto şi Transit pentru transportul public. Fiecare din cele trei moduri oferă un set unic de funcţii, gândite special pentru fiecare tip de utilizare. Acum, Google Maps adaptează şi interfaţa grafică acestor moduri pentru a separa mai bine informaţiile utile în fiecare din cele trei moduri de utilizare.

În primul rând, punctele de interes considerate importante pentru un anumit mod de utilizare vor fi afişate mai mari decât celelalte. De exemplu, în modul Drive liniile colorate care reprezintă valorile de trafic vor fi mai vizibile, în modul Tranzit staţiile de autobuz şi metrou vor fi mai mari, iar în modul Explore restaurantele sau hotelurile vor fi mai proeminente. În al doilea rând, fiecare categorie de puncte de interes va avea o temă coloristică unică, pentru a fi mai uşor de identificat.  Punctele din categoria mâncare şi băutură vor avea o culoare, serviciile de transport altă culoare şi aşa mai departe.

Aceste modificări vor fi vizibile pe toate platformele pe care funcţionează aplicaţia Maps şi în cadrul tuturor serviciilor şi aplicaţiilor care integrează funcţionalitatea Google Maps, inclusiv Google Earth, Android Auto şi aplicaţiile terţilor.

Noua interfaţă va fi implementată treptat, urmând ca pe parcursul următoarelor două săptămâni să fie disponibilă pentru toţi utilizatorii Google Maps.