Google ştie tot, dar spune lucruri şocante despre femei şi români

Mai ții minte campania “Românii sunt…” pornită de o agenție de publicitate pentru a promova niște dulciuri? Probabil că da, Internetul românesc s-a umplut atunci de solidaritate cu românii care sunt și a vrut să dea peste cap algoritmul Google. Vremurile au trecut, așa că am căutat să văd acum ce mai sugerează Google despre români, viață și femei.

26 iul. 2015, 15:41
Google ştie tot, dar spune lucruri şocante despre femei şi români

La fiecare final de an, Google publică topul celor mai căutate lucruri în anul precedent, iar în cel de anul trecut se regăsesc formule precum “ce este diaspora” sau “ce este ebola”, iar Simona Halep și iPhone 6 sunt în vârful clasamentului General. Între timp, Simona Halep joacă tenis mai prost decât o făcea anul trecut și iPhone 6 va fi înlocuit de iPhone 6s. Până la acest anunț, am făcut câteva căutări. 

Am pornit de la cuvinte cheie precum “ar trebui” și “(cineva) ar trebui să…”. Așa am aflat că ar trebui să fiiar trebui dex și ar trebui să ști. De asemenea, ar trebui să mă îngrijorez sau să mă fac șofer, dar eu cumva am ajuns în presă și nu am așa griji. La “bărbații ar trebui” am aflat că trebuie să se epileze și să fie, destul de puțin. Când vine vorba de femei, ele ar trebui împușcate că ne sperie sau ținute în rezervații. Ultima pare inspirată dintr-o carte: “Decalogul după Hess”, dar mă cam îndoiesc că cine a căutat așa ceva a citit cartea.