Gorghiu: Cazul Alexandrescu – încă o dovadă a lipsei de coagulare a Guvernului

Copreședintele PNL Alina Gorghiu consideră că ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, s-a compromis prin comportamentul din ultimele zile și că acest caz reprezintă încă o dovadă a lipsei de coagulare a Guvernului Cioloș.

03 mai 2016, 09:16
Gorghiu: Cazul Alexandrescu – încă o dovadă a lipsei de coagulare a Guvernului

„Eu cred că este încă o dovadă a lipsei de coagulare a acestui Cabinet. Eu nu sunt adepta depeșelor trimise ocult către un ONG, care, să vedeți surpriză, acea depeșă ajunge la presă, e publicată de toată presa, „nu-mi mai dau demisia pe care mi-am dat-o pe Facebook, parcă aș vrea să rămân”, după care iese premierul în prima zi sau a doua zi de Paște și-mi spune că voi fi revocat. Este o lipsă de coerență la nivel guvernamental”, a declarat Alina Gorghiu, marți, la RFI.

Liderul PNL arată că, în cazul în care faptele invocate de Alexandrescu se confirmă, ar trebui să existe o discuție între acesta și premierul Dacian Cioloș.

„Dacă acele fapte pe care ministrul le invocă a fi săvârșite de către colegi din Cabinet sau alte structuri sunt adevărate, atunci chiar mă aștept la o discuție foarte serioasă între prim-ministru și acest ministru, indiferent că-l revocă sau nu”, a afirmat Gorghiu.

Copreședintele PNL este de părere că „acest ministru s-a compromis nu prin ce a făcut în mod special la minister, ci prin comportamentul din ultimele zile”.

Prim-ministrul Dacian Cioloș a anunțat sâmbătă că, în cursul zilei de marți, va trimite președintelui Klaus Iohannis revocarea din funcție a lui Vlad Alexandrescu și nominalizarea noului ministru al Culturii, după ce în aceeași zi a apărut în presă o scrisoare a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, adresată Grupului pentru Dialog Social, în care susținea că asupra lui au fost exercitate acțiuni directe de intimidare, chiar din partea unui coleg din Guvern, după ce a deranjat grupuri de interese foarte variate.