Gorghiu: Dacă Dragnea nu îl va sancţiona pe Bacalbaşa, mă gândesc la un protest în Parlament în prezenţa lui Juncker

Senatorul PNL Alina Gorghiu afirmă că ia în calcul să protesteze, joi, la ședința de plen a Parlamentului la care va fi prezent și președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, dacă președintele PSD Liviu Dragnea nu va lua atitudine față de gesturile făcute marți de deputatul PSD Nicolae Bacalbașa.

09 mai 2017, 14:15
Gorghiu: Dacă Dragnea nu îl va sancţiona pe Bacalbaşa, mă gândesc la un protest în Parlament în prezenţa lui Juncker

„Sunt parlamentari și parlamentari. Sunt oameni și oameni, dar astăzi, în plenul reunit al Parlamentului, eu n-am văzut un om care să aibă discernământ și bun simț. Mă iertați că folosesc cuvinte tari, dar acel coleg deputat de la PSD a scăpat frâul din mână. A folosit un limbaj pe care nu vreau să îl reproduc, a făcut gesturi pe care nu-și permite nimeni să le reproducă pentru că ar fi anormal. A dus imaginea Parlamentului undeva unde putem să facem lejer comparația cu troaca porcilor. Eu sper că mâine, colegul său de partid, care conduce partidul (…) să anunțe public că îi atrage atenția și fie îl scoate de la lucrările Parlamentului o bucată de vreme, fie îi retrage sprijinul politic, habar nu am ce…dar omul acesta de când a început sesiunea parlamentară tot așa reacționează. Bun, una e să fi misogin, să fi prost crescut, dar să te porți în plenul Parlamentului cum s-a purtat seniorul Balcabașa, mie mi se pare de neacceptat. (…) Iar dacă nu, joi va fi un moment foarte bun de protest, să vadă și domnul Juncker cam ce se întâmplă în Parlamentul României”, a afirmat Alina Gorghiu la Parlament.

Ea speră să găsească sprijin în această acțiune „măcar de la doamnele din Parlament” pentru a-i cere lui Liviu Dragnea să reacționeze.

„Nu e târziu să reacționeze, pentru că mai avem trei ani și jumătate din această legislatură și cu omul acesta în Parlament să fie din rău în mai rău. O să mă consult cu colegii mei de partid, cu colegele de la alte partide să vedem ce putem face, dar nu poate rămâne nesancționat acest gest. Chiar nu poți să treci mai departe (…) Încă mă gândesc că domnul Dragnea va reacționa și va spune că așa ceva este impardonabil”, a adăugat Gorghiu.

Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a făcut marți, de la tribuna Parlamentului, semne obscene în timpul dezbaterilor pe modificarea Statutului senatorilor și deputaților cu privire la comisiile de anchetă. El a avut un schimb de replici jignitoare cu Corneliu Bichineţ.

Citeşte şi: Gesturi şi cuvinte obscene în discursurile aleşilor: „Violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul” VIDEO