Gorghiu: Dacă Guvernul nu pică, mă aştept la o mineriadă parlamentară pentru modificarea legislaţiei penale

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, că dacă Guvernul Ponta nu va pica la moțiunea de cenzură, se așteaptă la o "mineriadă parlamentară" în sensul modificării legislației penale.

11 iun. 2015, 19:51
Gorghiu: Dacă Guvernul nu pică, mă aştept la o mineriadă parlamentară pentru modificarea legislaţiei penale

„Dacă acest guvern nu pică, mă aștept la o mineriadă parlamentară în ideea modificării codurilor penale și… Eu mă aștept să fie această mineriadă parlamentară și să se modifice toată legislația penală pentru a putea fi favorizați majoritatea celor din arcul guvernamental”, a spus Gorghiu, la Digi 24.

Citeşte şi: Victor Ponta, la Guvern: Moţiunea de cenzură NU VA TRECE. Să ne vedem de treabă

În opinia sa, realizarea acestor modificări reprezintă una dintre promisiunile pe care premierul Ponta le-a fi făcut majorității parlamentare pentru a nu vota moțiunea de cenzură, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, Gorghiu și-a exprimat încrederea că parlamentarii care reprezintă coaliția de guvernare pot fi responsabili, apreciind că vor fi câțiva dintre aceștia care „vor refuza să aibă statutul de oi”.

Sunt câțiva din arcul guvernamental care vor refuza să aibă statutul de oi. Acum patru ani de zile, premierul Ponta, la moțiunea din 2011, făcea un apel la parlamentarii puterii de atunci, care refuzau să-și exercite dreptul de vot și le spunea să nu mai stea ca oile în staul. (…) Am încredere că parlamentarii din arcul guvernamental pot să fie responsabili. Un om care va sta în băncuțe sfidează ideea de drept de vot”, a declarat Gorghiu.

Ea a arătat că dacă moțiunea va trece, victoria nu va fi a PNL, ci a acelor care și-au exercitat dreptul de vot „în absolut orice circumstanță”.

„Fac apel la buna credință a celor care înțeleg demersul nostru și fac apel la decență în politică. Un om care va sta în băncuță, sfidează ideea de drept de vot. (…) Pot să piardă puterea, dar pot să câștige respectul românilor. Pot să renunțe la un premier, dar ar putea să-și recâștige partidul. (…) Nu știu dacă o moțiune de cenzură și o majoritate în favoarea moțiunii de cenzură înseamnă automat un guvern al Partidului Național Liberal”, a mai spus Alina Gorghiu

Plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților dezbate vineri moțiunea de cenzură inițiată de PNL, intitulată „Victor Ponta — demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!”.