Gorghiu: Dacă se dovedeşte că a plagiat, drumul PNL şi al rectorului Universităţii de Vest se vor despărţi

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni, că dacă acuzaţiile de plagiat care i se aduc rectorului Universităţii de Vest, Marilen Pirtea, care deschide lista PNL pentru Senat la Timiş, se dovedesc adevărate, drumul PNL se desparte de acesta.

05 dec. 2016, 14:39
Gorghiu: Dacă se dovedeşte că a plagiat, drumul PNL şi al rectorului Universităţii de Vest se vor despărţi

„Dacă se dovedeşte că a plagiat, drumul PNL de drumul domnului Pirtea se vor despărţi. Dar în acest moment nu vorbim despre o hotărâre sau un lucru dovedit. Cred, însă, că în acest moment vorbim despre o anchetă jurnalistică că instituţiile statului trebuie să îşi facă treaba mai departe. Să nu nu uităm totuşi că este ultima săptămână de campanie electorală, motiv pentru care eu aş trata ca un subiect sensibil şi echilibrat (aceste acuzaţii de plagiat-n.r.)”, a declarat preşedintele PNL Alina Gorghiu, întrebată dacă rectorul Universităţii de Vest, Marilen Gabriel Pirtea, ar trebui să se retragă din viaţa politică, în contextul acuzaţiilor de plagiat care i se aduc, potrivit Mediafax.

Întrebată dacă ia în calcul posibilitatea ca Pirtea să se retragă de pe listă pentru a nu afecta imaginea PNL în ultima săptămână de campanie, Gorghiu a afirmat că, Marilen Pirtea „va da toate declaraţiile pe acest subiect”, afirmând că, PNL nu se poate pronunţa asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei lui Pirtea.

La rândul său, liderul PNL Timiş, Nicolae Robu, a afirmat că dacă acuzaţiile care i se aduc lui Pirtea se vor dovedi reale, acesta va trebui să se retragă din Parlament.

O anchetă jurnalistică arată că mai multe articole ştiinţifice semnate de rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, prezintă „mari suspiciuni de plagiat”.