Gorghiu, despre acuzaţiile la adresa lui Munteanu: Nu e suficient să duci o campanie de denigrare. Sunt necesare dovezi

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, joi, că împotriva lui Marian Munteanu, candidatul liberalilor la Primăria Capitalei, se poartă o campanie de denigrare și a cerut dovezi pentru acuzațiile care i se aduc acestuia.

14 apr. 2016, 16:19
Gorghiu, despre acuzaţiile la adresa lui Munteanu: Nu e suficient să duci o campanie de denigrare. Sunt necesare dovezi

Am cerut și noi, în măsura în care se poate, să vedem și niște dovezi. Când acuzi pe cineva nu este suficient să postezi un mesaj în online sau să duci o campanie de denigrare în online. Cred că este necesar să mai vii și cu argumente„, a spus Gorghiu.

Ea a precizat că lui Marian Munteanu nu i s-a făcut propunerea de a candida din partea PNL înainte de anunțul lui Ludovic Orban privind retragerea din cursa electorală.

„Marian Munteanu era în contact cu liderii PNL, inclusiv cu Ludovic Orban. Să știți că era în echipa de susținători ai lui Ludovic Orban. A discutat nu doar cu Ludovic Orban, a discutat cu mulți colegi din spectrul politicii românești, din dorința de a-și asuma ceilalți candidați parte din proiectele pe care platforma sa civică le avea elaborate și dorea să le implementeze la nivel de Primărie Generală, la nivelul primăriilor de sector și din țară. Nu a existat niciun fel de propunere a PNL pentru nimeni înainte de a renunța din proprie inițiativă și încă o dată îi mulțumesc lui Ludovic Orban pentru acest comportament corect față de partid de a renunța. Este un scenariu mincinos, o manipulare ordinară prin anumite medii, sugerând că partidul și-a căutat candidat înainte să iasă Ludovic Orban din această competiție„, a spus liderul PNL.

Ea a arătat că Munteanu a fost contactat, iar formalizarea gestului a făcut-o prim-vicepreședintele Teodor Atanasiu.

Eram vreo zece în încăpere. L-am chemat la o discuție. Nu a fost niciun tete-a-tete, a fost o discuție cu mare parte din comisia de unificare înainte să mergem în echipa politică să propunem această variantă. În ziua de marți s-au întâmplat toate aceste discuții pe repede înainte, pentru că mi se părea firesc să nu lăsăm lucrurile să treneze, să nu creăm un deserviciu partidului și să venim cu o propunere rapidă, dar faptul că este atacat dintr-o anumită zonă atât de virulent, zonă care este suporter fanatic al unui candidat — Nicușor Dan — mie nu doar că-mi ridică semne de întrebare, mi se pare neprincipial să ataci un candidat cu atâta fervoare și cu atâta dorință pentru că tu doar aperi alt candidat. Cred că puțină etică nu ar strica„, a afirmat Gorghiu.

La rândul său, copreședintele PNL Vasile Blaga a precizat că discuțiile cu privire la nominalizarea lui Munteanu au avut loc marți.

Discuțiile au fost marți. Indiscutabil aveam candidați din partea partidului. Problema era să mergem cu o candidatură a unui membru al partidului sau înțelegem că este cazul să venim cu o candidatură din partea societății civile. (…) Până la urmă, decizia luată aproape în unanimitate a fost să mergem cu un candidat din partea societății civile. Nimeni nu a fost pus la colț, nici doamna Săftoiu, nici domnul Predoiu, nimeni. Decizia a fost să mergem cu un candidat din partea societății civile„, a conchis Blaga.