Gorghiu, despre procesul PNL împotriva Guvernului: E suficient timp pentru al doilea tur de scrutin la alegerile locale

Co-președintele PNL Alina Gorghiu afirmă că este suficient timp pentru schimbarea deciziei privind organizarea celui de-al doilea tur de scrutin la alegerile locale și refuză să ia în calcul faptul că formațiunea liberală va pierde procesul prin care a dat în judecată Guvernul.

08 apr. 2016, 18:35
Gorghiu, despre procesul PNL împotriva Guvernului: E suficient timp pentru al doilea tur de scrutin la alegerile locale

11 aprilie, luni, primul termen în procesul PNL împotriva Guvernului, pe tema alegerii primarilor în două tururi. (…) Liberalii vor să demonstreze în instanță faptul că alegerea într-un singur tur de scrutin al primarilor este neconstituțională. (…) Le spun tuturor că este suficient timp să avem al doilea tur de scrutin la aceste alegeri„, a spus Alina Gorghiu.

Întrebată ce va face PNL dacă pierde acest proces, Alina Gorghiu a declarat că refuză să se gândească la scenarii în care instanța va lua altă decizie decât „aceea a trimiterii excepției către Curtea Constituțională”.

Luni vom vedea decizia și vom avea desigur un punct de vedere foarte clar pe această temă„, a mai spus co-președintele PNL.

Curtea de Apel București a stabilit, pentru data de 11 aprilie, primul termen al procesului în care PNL contestă Hotărârea de Guvern de organizare a alegerilor locale într-un singur tur de scrutin.

Cererea de chemare în judecată a fost depusă pe 9 martie, la Secția de contencios administrativ a Curții de Apel București.