Gorghiu: Documentele interne ale PNL nu fac referire la jurnalişti. Cel apărut în presă nu ne aparţine

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a dezminţit faptul că documentele interne ale partidului prin care sunt stabilite mesajele pe care liberalii trebuie să le transmită în spaţiul public includ şi jurnalişti şi reprezentanţi ai societăţii civile. Gorghiu spune că documentul apărut în presă nu aparţine PNL şi reprezintă o manipulare.

12 oct. 2014, 11:51
Gorghiu: Documentele interne ale PNL nu fac referire la jurnalişti. Cel apărut în presă nu ne aparţine

Alina Gorghiu susţine că, pe baza unui document original ce aparţine biroului de comunicare al PNL, s-au făcut adăugiri denturându-se sensul acestuia. „Documentele noastre interne nu fac niciodată niciun fel de referire la jurnaliști sau personalități din zona societății civile care ar trebui să preia respectivele mesaje. Mesajele interne sunt destinate exclusiv membrilor de partid. Materialul publicat de dumneavoastră conține nu doar mesajele PNL/ACL care s-au regăsit în toate tipurile de comunicare publică ale membrilor noștri de partid, dar și adăugiri făcute cu scopul de a sugera că anumitor jurnaliști sau membri ai societății civile li se transmite ce ar avea de spus. Astfel, se încearcă denaturarea dezbaterii unor teme importante cu dovezi false care să pună sub semnul întrebării spiritul civic al jurnaliștilor și liderilor de opinie”, precizează deputatul PNL.

Aceasta consideră că documentul este menit să-l atace pe candidatul ACL Klaus Johannis şi să aducă prejudicii imaginii unor ziarişti. „Precizez în mod clar că documentul publicat nu este elaborat de noi. Nu știm de cine este scris acest material, dar el nu aparține ACL. Pare însă evident că documentul a fost transmis public pentru a ataca ACL, pe candidatul Klaus Johannis și pentru a leza imaginea unor jurnaliști. Suntem complet împotriva unor asemenea manipulări„, mai spune Alina Gorghiu într-un comunicat de presă.

Sriripesurse.ro prezintă un material intern de partid, destinat reprezentanților PDL și PNL din cadrul Alianței Creștin-Liberale. Documentul nu numai că îi învață pe politicienii ACL ce să spună la televiziuni și pe Internet, dar conține și nume sonore de lideri de opinie care sunt recomandați pentru a prelua la rândul lor mesajele politice ale lui Iohannis și ale ACL.

La tema din punctajul ACL în care membrii PDL și PNL sunt instruiți să o atace pe senatoarea PSD Gabriela Firea, există mențiunea clară: „Linii de mesaje ce pot fi transmise de voci din zona media sau a societății civile, precum Rareș Bogdan, Emil Hurezeanu, Cătălin Tolontan, Cătălin Prisăcariu, Alina Mungiu Pippidi, care să ironizeze și să condamne dur declarațiile Gabrielei Firea”. În continuare sunt oferite mai multe argumente și linii de atac pe care ar
trebui să le promoveze liderii de opinie amintiți mai sus: atacurile Gabrielei Firea sunt „de sorginte nazistă” sau „fiul Gabrielei Firea a luat o notă mică la Bacalaureat”.

Documentul prezentat de Stiripesurse.ro conține indicații pentru jurnaliști și pe tema Lukoil. Pe același model, sunt sugerate numele Rareș Bogdan, Dan Tapalagă, Sorina Matei, Cătălin Tolontan pentru promovarea mesajelor ACL: „Idei utile de transmis de către voci din zona mass media, precum Rareș Bogdan, Dan Tapalagă, Sorina Matei, Cătălin Tolontan: Victor Ponta nu influențează activitatea procurorilor în cazul Lukoil, ci o coordonează! Victor Ponta este un lider pe placul Rusiei. Victor Ponta se comportă ca și cum ar fi purtătorul de cuvânt al ambasadorului rus”, se arată în materialul intern al ACL.