Gorghiu face apel la PSD să susţină propunerea PNL pentru CCR: „E mai sănătos să avem un tehnician”

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a făcut, miercuri, apel la PSD să susţină propunerea liberalilor, Mona-Lisa Neagoe, pentru postul de judecător la Curtea Constituţională a României (CCR), apreciind că "este mai sănătos pentru CCR să aibă un tehnician, un magistrat de carieră în componenţă", potrivit Agerpres.

11 feb. 2015, 20:09
Gorghiu face apel la PSD să susţină propunerea PNL pentru CCR: „E mai sănătos să avem un tehnician”

„Propunerea PNL este una extrem de potrivită, motiv pentru care ne gândim să le propunem celor de la PSD, cei care înseamnă majoritatea în Senat, conform scriptelor din acest moment, să susţină un magistrat de carieră, o persoană care este departe de orice fel de suspiciune de afiliere politică (…) Dacă PSD va considera că este oportun să susţină un om care reprezintă o profesie ce îşi are locul fără niciun fel de ezitare la CCR, m-aş bucura. Dacă nu, vom vedea care va fi rezultatul audierilor şi votului din plenul Senatului (…) Fac un apel PSD de a susţine candidatura noastră”, a afirmat miercuri Gorghiu, la Parlament, după o reuniune a vechiului PNL cu liderii filialelor din ţară.

Referindu-se la candidatul propus de PSD pentru CCR, Alina Gorghiu a spus: „Am tot respectul şi pentru doamna Teodoroiu (n.r.propunerea PSD), doar că e o candidatură văzută ca fiind una politică, nu una tehnică, motiv pentru care cred că este mai sănătos pentru CCR să aibă un tehnician, un magistrat de carieră în componenţă”.

Audierea candidaţilor în Comisia juridică a Senatului pentru ocuparea funcţiei de judecător la Curtea Constituţională a fost amânată, din lipsă de cvorum, pentru marţi la ora 10,00.

Propunerea PSD este Simona Maya Teodoroiu, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, iar cea a PNL, Mona-Lisa Neagoe, judecător, membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Conducerea Senatului a fost sesizată de Curtea Constituţională cu privire la vacantarea postului de judecător ca urmare a demisiei lui Toni Greblă, astfel că Biroul permanent a decis demararea procedurilor de numire a unui nou membru al CCR.