Gorghiu: Încă mai sper la alegeri locale în două tururi

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în maximum o săptămână instanţa ar putea da un termen în cazul plângerii în contecios administrativ depusă de liberali la Hotărârea de Guvern care stabileşte data alegerilor locale, fiind încă timp pentru pronunţarea CCR şi organizarea celui de-al doilea tur de scrutin la locale.

03 apr. 2016, 08:36
Gorghiu: Încă mai sper la alegeri locale în două tururi

„În câteva zile, în mod normal, Guvernul trebuie să trimită întâmpinarea pe sesizarea noastră legată de două tururi de alegeri, către instanţa de contecios. Noi suntem deja pregătiţi să depunem în foarte scurt timp întâmpinarea şi se va da termen. Eu estimez că în maximum o săptămână vom avea un termen în instanţa de judecată, termen la care să putem invoca excepţia de neconstituţionalitate alegerii într-un singur tur. Instanţa va decide când trimite dosarul la Curtea Constituţională şi Curtea se va pronunţa„, a spus Alina Gorghiu la o emisiune de televiziune, potrivit news.ro

Copreşedintele PNL a precizat că, în cazul în care CCR declară neconstituţională Hotărârea Guvernului chiar şi cu câteva zile înainte de alegerile locale, este timp suficient pentru a organiza şi cel de-al doilea tur de alegeri.„Dacă nu se tranşează înainte de momentul alegerilor, degeaba se mai tranşează după. Aplicabilitatea va fi peste patru ani„, a mai spus Gorghiu.

PNL aşteaptă răspunsul Guvernului pentru a ataca în contencios administrativ hotărârea, unde să ridice excepţia de neconstituţionalitate. Liberalii au recurs la această procedură deoarece hotărârile Guvernului nu pot fi atacate direct la Curtea Constituţională.

Conform hotărârii de Guvern, alegerile locale urmează să aibă loc în 5 iunie.