Gorghiu: Noiembrie, DATA LIMITĂ pentru depunerea MOŢIUNII de cenzură. Ce spune despre votul prin corespondenţă

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu afirmă că, în opinia sa, luna noiembrie reprezintă "data limită" până la care Opoziţia poate depune, în cea de-a doua sesiune ordinară a anului, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului.

01 sept. 2015, 15:30
Gorghiu: Noiembrie, DATA LIMITĂ pentru depunerea MOŢIUNII de cenzură. Ce spune despre votul prin corespondenţă

„Încă nu am început să lucrăm la ea (moţiunea de cenzură – n.r.) fiindcă de abia începe sesiunea parlamentară azi. (…)

Ştiţi că avem doar o singură moţiune de cenzură pe sesiune. Vom găsi cel mai potrivit moment astfel încât să se genereze acea majoritate parlamentară pentru a da jos Guvernul Ponta şi pentru a susţine un guvern liberal. (…)

Nu pot să spun în acest moment când va fi depusă moţiunea de cenzură. Va fi tot o decizie politică. Nu putem să întârziem mai mult de luna noiembrie, pentru că în decembrie va fi bugetul. Dacă se ţine Guvernul de promisiune, bugetul va fi depus în Parlament până în 15 noiembrie, aşa cum cere legea, şi probabil că sfârşitul lui noiembrie ne va prinde cu el votat. Ca atare, noiembrie este data limită, evident”, a spus aceasta, marţi, înainte de şedinţa grupului PNL din Senat, potrivit Agerpres.

 
Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat şi el luni la TVR că liberalii vor depune o moţiune de cenzură „la momentul potrivit”, adăugând că personal, şi-ar dori un Guvern minoritar, dar nu exclude colaborarea cu UNPR, având experienţa „colaborării” cu Gabriel Oprea.

CITEŞTE ŞI PNL nu renunţă la moţiune. Blaga: „Mi-aş dori un guvern minoritar, dar nu exclud o colaborare cu UNPR”

Alina Gorghiu le-a spus, marţi, deputaţilor liberali că la începutul lunii noiembrie vrea să fie publicată în Monitorul Oficial legea votului prin corespondenţă, solicitându-le să pună presiune pe fiecare parlamentar pentru a se aduce la îndeplinire acest obiectiv.

„În această sesiune o să avem proiectul legat de votul prin corespondenţă care este proiectul nostru de suflet şi nu cred că există un parlamentar PNL care să nu fi vorbit îndelung de el. Am sesizat o nuanţă din partea PSD care se pare că acum are disponibilitatea de a discuta de el.

Sper că toată lumea înţelege că începutul lunii noiembrie înseamnă o dată pentru publicarea Monitorul Oficial al acestei legi. Vă rog să puneţi presiune pe fiecare parlamentar, aşa cum ne-am luat angajamentul în campania electorală că vom promova această lege, o să o facem”, a menţionat Gorghiu.

Citeşte şi: Dragnea: PSD va lucra cu Iohannis la buget, la votul prin corespondenţă şi la legea salarizării