Gorghiu: Nu există o ruptură între PNL şi Iohannis. La toamnă veţi vedea un parteneriat preşedinte-PNL-Guvern liberal

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri că relația liberalilor cu președintele Klaus Iohannis este în continuare corectă și foarte bună.

20 nov. 2015, 14:34
Gorghiu: Nu există o ruptură între PNL şi Iohannis. La toamnă veţi vedea un parteneriat preşedinte-PNL-Guvern liberal

„Nu există o ruptură între PNL și președinte. În mod cert, neechivoc, există același parteneriat, aceeași relație instituțională corectă și foarte bună”, a afirmat Gorghiu, la Palatul Parlamentului, întrebată ce părere are despre atacurile la adresa șefului statului venite din partea unor liberali printre care și Ludovic Orban.

Citeşte şi: Ludovic Orban îl critică Iohannis: Aş fi PREFERAT să îl văd pe preşedinte la INSTALAREA miniştrilor IMPORTANŢI

Ea a spus că nu va împiedica niciun liberal să își exprime opinia, chiar dacă aceasta nu corespunde cu a ei, scrie Agerpres.

„Eu nu o consider un atac oricât de mult ar încerca o televiziune sau alta să îmi explice mie că libertatea de exprimare n-ar trebui să existe. Eu am alt punct de vedere. Eu nu văd atacuri la adresa președintelui, cum de altfel nu sunt reale nici știrile că sunt sancțiuni în interiorul PNL pentru cei care atacă„, a precizat Gorghiu.

Ea a adăugat că PNL a făcut un pas înainte, că există un guvern de specialiști în prezent pe care liberalii îl sprijină și ei sunt în parteneriat și cu președintele Iohannis.

„Pasul următor va fi anul viitor, în toamnă, când veți vedea un parteneriat Klaus Iohannis — PNL — Guvern liberal. În PNL fiecare are dreptul să spună orice până la decizia politică. Nu o să vedeți niciodată o poziție unanimă ca la PSD. Nu aș mai fi președinte al acestui partid dacă toată lumea s-ar încolona și ar zice ca mine dimineață, la prânz și seara”, a arătat Gorghiu.

Pe de altă parte, ea a spus că este falsă informația vehiculată în presă potrivit căreia Klaus Iohannis și-ar face alt partid.

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a scris miercuri pe Facebook că ar fi preferat să îl vadă pe preşedintele Iohannis la instalarea oficială a noului ministru al Educației, Culturii, Sănătății, al Economiei, şi al noului ministru al Justiției pentru că „acestea sunt prioritățile mandatului său”.