Gorghiu: Orice metodă prin care se ajunge la alegerile în două tururi pentru primari este binevenită

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, vineri, că orice metodă prin care se ajunge la alegerile în două tururi pentru primar este binevenită, atât timp cât respectă legea și Constituția.

22 ian. 2016, 16:48
Gorghiu: Orice metodă prin care se ajunge la alegerile în două tururi pentru primari este binevenită

Fiecare își evaluează șansele de reușită într-un demers cum crede de cuviință. Răspund pentru acțiunile PNL, nu răspund pe ce poate sau nu să facă cabinetul Cioloș, dar cred că orice fel de metodă prin care se ajunge la alegerile în două tururi pentru primar este binevenită atât timp cât respectă legea, Constituția. E un punct de vedere al domnului Orban, se poate discuta marți, pe 26 ianuarie, la Biroul Politic Național„, a spus Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Liderul PNL a făcut un și comentariu privind o eventuală inițiativă a PSD de a iniția o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Cioloș profitând tocmai de eventualitatea asumării răspunderii de către Executiv pentru modificarea legii și introducerea a două tururi de scrutin la primari. „Nu are legătură șantajul pe care PSD îl face la adresa unui cabinet sau a unui ministru cu un principiu democratic. Cine se teme de șantajul PSD azi, mâine nu va scăpa de consecințele acestui șantaj„, a afirmat Gorghiu.

Copreședintele PNL a mai precizat că se vor face demersuri pentru crearea unei majorități parlamentare care să susțină modificarea legii alegerii primarilor.

Avem toate dovezile că suntem plini de bună credință. Am votat în Parlament amendamentul privind două tururi, suntem dispuși să dialogăm cu oricine pentru obținerea acestei modificări legislative cu absolut orice parlamentar, indiferent de unde vine. Dacă vine să repare o nedreptate, o lipsă de democrație, e binevenit… O să discutăm cu toți parlamentarii în ce măsură reușim să generăm o majoritate care să modifice alegerea într-un tur a primarilor. Dar am spulberat un mit că PNL nu dorea două tururi. Fals, tot anul 2015 ne-am poziționat așa„, a declarat Gorghiu.

Copreședinții Alina Gorghiu și Vasile Blaga au participat, vineri, la lansarea candidaților pentru primăriile din 58 de localități din totalul de 65 ale județului Galați.