Gorghiu: PSD minte când spune că Opoziţia nu susţine propunerea României pentru un post de comisar european

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat, joi, că este 'complet falsă' 'propaganda PSD' conform căreia opoziţia nu ar susţine propunerea României pentru un post de comisar european, ea arătând că liberalii contestă nerespectarea procedurilor legale în nominalizările făcute de Guvern, transmite Agerpres.

04 sept. 2014, 12:53
Gorghiu: PSD minte când spune că Opoziţia nu susţine propunerea României pentru un post de comisar european

‘Este complet falsă propaganda PSD că opoziţia nu susţine propunerea României pentru un post de comisar european. Ceea ce noi contestăm în problema nominalizărilor făcute de Guvern ţine de nerespectarea unei proceduri legale, fără a discuta despre persoane. Rolul acestei proceduri, care presupune audierea persoanelor desemnate de Guvern pentru posturile de la nivelul Comisiei Europene, este tocmai acela de a verifica în ce măsură un candidat este potrivit pentru un anumit portofoliu sau pentru un altul’, afirmă Gorghiu, potrivit unui comunicat de presă.

Purtătorul de cuvânt liberal aminteşte premierului că PNL a susţinut întotdeauna în Parlamentul European poziţii favorabile României, ‘fără să ducă polemica internă la Bruxelles’, şi că, de altfel, şi Corina Creţu a beneficiat de votul europarlamentarilor PNL pentru funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European.

‘Limbajul suburban pe care l-a folosit din nou, ieri, Victor Ponta arată că acesta este singurul său domeniu de expertiză, unicul mod prin care reuşeşte să se afirme atât în faţa colegilor de guvernare, cât şi raportat la Opoziţie. Sper că domnul Ponta dă totuşi dovadă de mai mult tact în relaţia cu partenerii europeni. (…) Nu pot să nu mă întreb dacă, prin ieşirea publică de ieri, Victor Ponta nu se pregăteşte de fapt pentru un eşec şi încearcă să scape de propria sa vină. În lumina informaţiilor apărute deja în presă privind portofoliul pe care l-ar putea obţine România, care sper să nu se confirme, am putea trage concluzia că Victor Ponta s-a bătut inutil cu pumnul în piept că a făcut cele mai bune negocieri în numele României’, a mai spus Gorghiu.