Gorghiu, despre candidatura lui Orban la Primăria Capitalei: E o responsabilitate care va fi asumată de întregul partid

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că nu este nimic ocult în desemnarea lui Ludovic Orban pentru a candida la Primăria Capitalei, iar susținerea acestuia în cursa electorală va fi asumată de întregul partid.

22 feb. 2016, 18:07
Gorghiu, despre candidatura lui Orban la Primăria Capitalei: E o responsabilitate care va fi asumată de întregul partid

Am auzit multe scenarii din spatele acestei nominalizări făcute astăzi de conducerea PNL. Nu există niciun fel de scenariu altul decât că ne dorim o soluție foarte bună pentru bucureșteni care să vină cu o soluție pentru București, în opinia mea, câștigătoare. Motiv pentru care, încă o dată, alături de copreședintele Vasile Blaga, îi mulțumim lui Cristian Bușoi că a avut înțelepciunea să pună proiectul politic peste proiectul personal. Nu este niciun fel de lucru ocult în toată această desemnare. Vom merge cu Ludovic Orban la Capitală, îl vom susține și noi, și colegii de la București. Este o responsabilitate care va aparține și va fi asumată de întregul partid și sunt absolut convinsă că va coagula voturile de pe dreapta„, a spus Alina Gorghiu, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că PNL va transmite electoratului bucureștean ca, în cazul în care scrutinul de la locale se va desfășura într-un singur tur, „să voteze ca în turul II, util”.

Să știe că singurul partid în care pot să investească votul pentru a putea bate PSD-ul care a făcut jale la Primăria Generală în ultimii opt ani aproape este PNL și candidatul PNL„, a afirmat Gorghiu.

CITEŞTE ŞI Liviu Dragnea, despre candidatura lui Ludovic Orban la Primăria Capitalei

La rândul său, copreședintele PNL Vasile Blaga a ținut să precizeze că liberalii sunt în grafic privind pregătirile la alegerile locale.

Țineți minte că atunci când în decembrie s-a pronunțat Consiliul Executiv pe București noi am spus că vom avea încă o evaluare în februarie. Lucrul acesta s-a întâmplat. De altfel, o să avem și la sectoare într-o săptămână evaluările făcute. Și atunci, ținând cont și de poziția domnului Bușoi, primul chemat ca să spun așa, mai departe toată lumea inclusiv dânsul a ajuns la concluzia să-l sprijinim pe domnul Orban. Și domnul Orban va avea toată echipa PNL lângă ea, cum ar fi avut-o și domnul Bușoi fără nicio discuție„, a adăugat Blaga.

El a susținut că liberalii nu vor face alianțe preelectorale la locale, dar, ulterior, se pot prefigura astfel de variante pentru asigurarea unei majorități în Consiliul General al Municipiului București.


loading...