Gospodăriile inundate din Vaslui au fost curăţate de beneficiarii de ajutor social din zonă

Peste 90 de localnici din comuna vasluiană Dragomireşti, beneficiari de ajutoare sociale de la stat, au fost mobilizaţi, luni, de primăria din localitate pentru scoaterea mâlului din cele 50 de gospodării afectate de inundaţiile de la sfârşitul săptămânii trecute.

10 iun. 2013, 17:52
Gospodăriile inundate din Vaslui au fost curăţate de beneficiarii de ajutor social din zonă

Cele 50 de gospodării din comuna Dragomireşti care au fost inundate în urma ploilor abundente de la sfârşitul săptămânii trecute, au fost curăţate de aluviunile depuse în curţi, anexe şi chiar locuinţe cu ajutorul beneficiarilor de ajutoare sociale date de către stat, potrivit Mediafax.

La recomandarea Prefecturii Vaslui, primăria a mobilizat 90 de persoane care, cu ajutorul lopeţilor şi al roabelor, au scos mâlul din gospodăriile localniclor afectaţi de inundaţii.

„A fost o mobilizare generală pentru a ajuta bătrânii din localităţile Doagele, Semenea şi Dragomireşti, mai ales că există o nouă avertizare meteorologică şi ne aşteptăm la noi inundaţii. Am curăţat inclusiv fântânile colmatate pentru că oamenii nu mai aveau nici apă de băut. Acum şi cele trei familii evacuate din locuinţele inundate ar putea reveni, însă îmi este teamă să-i las, deocamdată, să intre în casele lor până nu se face o expertiză a imobilelor”, a declarat primarul comunei Dragomireşti, Aurel Turcu.

Autorităţile din Dragomireşti au reuşit să refacă şi legătura spre localitatea Doagele, după ce aproximativ 50 de metri din drumul judeţean se rupsese din cauza inundaţiilor.