Gotham City Impostors: Batman a murit! Trăiască Fatman!

Este aici! Adică, de fapt, nu este încă, ci doar s-a lansat! Pe 7 februarie 2012, Monolith Productions a lansat jocul Gotham City Impostors.

09 feb. 2012, 09:44
Gotham City Impostors: Batman a murit! Trăiască Fatman!

Trebuie sa recunosc ca am dat peste joc, accidental, stumbled upon, după cum ar spune francezul, dar imediat ce am urmărit trailerul am hotarât că este un joc pentru care merită să pierd aproximativ 2 ore pe zi pentru a-l juca. Ba chiar, la un moment dat, am hotărât că aş putea pierde chiar patru ore în weekend, dar asta a fost înainte să îmi amintesc că am de terminat campania de Heroes 6, fără coduri, de această dată, pe hard mode, şi fără să folosesc clickul stânga, nu de alta, dar nu am coji de nuci pe care să stau, iar asta este „the next best thing” pe calea pentru răscumpărarea sufletului meu pierdut.

Revenind la joc, pentru a-l caracteriza cât mai bine, voi folosi o expresie din jargon, folosit de gameri: “foarte tare, frate!”. Ideea de la care pleacă povestea este una foarte simplă. De la reclama cu “a innebunit lupu, s-a tâmpit lupu”, Batman se trezeşte, peste noapte, cu o sumedenie de „ajutoare” pe cap, care mai de care mai…expresiv, iar în cealaltă tabără există o mulţime de „jockeraşi”, care iau oraşul pe sus pentru a-l întoarce pe dos.

Până aici nu se deosebeşte cu nimic de Counterstrike, Unreal Tournament, Quake, CrossFire sau orice alt joc de tip team deathmatch. DAR staţi să vedeţi armele. Atât mecanica cât şi logica armelor sunt gândite în aşa fel cum numai Warner Brothers ar fi putut să le gândească. Ai praştie, poţi să sari cu ajutorul unor arcuri uriaşe, legate de picioare, ai tun de gheaţă, iar, ceea mi s-a părut mie cu adevărat hilar, „jack in a box cu dinamită” vine să completeze într-un mod armonios arsenalul demn de un super-erou/criminal-mind.

Sunt mai multe harţi pe care se desfăşoară „ciondăneala”, developerii anunţând încă de dinainte de lansare că jocul va beneficia de peste 1000 nivele de progres pentru jucători, deci in-game contentul va curge în acest râu nesecat al luptei epice între bine şi rău, având protagonişti personaje care dau cu stângul în dreptul foarte des.

Jocul va fi disponibil pe PC, PS3 şi Xbox 360. L-am căutat să îl descarc, fiind numai download-only, dar nu am avut noroc. Pentru cei ce doresc să îl joace las link către pagina unde ni se spune de unde îl putem achiziţiona. Promit să revin cu un video gameplay, imediat ce reusesc să pun mâna pe joc.