Grădina zoologică din Copenhaga care a disecat girafa a ucis acum patru lei sănătoşi

Gradina zoologică din Copenhaga a eutanasiat luni patru lei sănătoşi, la doar câteva săptămâni după ce a ucis şi disecat în public o girafă tânără, provocând indignare în rândul iubitorilor de animale din întreaga lume, relatează Reuters.

26 mart. 2014, 04:19
Grădina zoologică din Copenhaga care a disecat girafa a ucis acum patru lei sănătoşi

Grădina zoologică a declarat că a ucis un leu mascul de 16 ani, o leoaică de aproximativ aceeaşi vârstă şi două femele tinere după ce un nou leu mascul a sosit duminică, ca parte a unui program de reînnoire a stocului de reproducere al grădinii zoologice.

‘Acum două femele tinere născute în 2012 au devenit mature şi sunt sănătoase, ele pot lua locul femelei bătrâne şi formează un triunghi puternic cu noul mascul’, a declarat grădina zoologică într-un comunicat.

Ea a adăugat că cei doi lei tineri nu erau suficient de în vârstă să se descurce singuri şi ar fi fost ucişi de noul mascul imediat ce acesta ar fi avut ocazia.

Gradina zoologică din Copenhaga a fost subiectul unor critici pe scară largă în februarie, când l-a împuşcat în cap pe Marius, o girafă de 18 luni, şi l-a tranşat în faţa copiilor de şcoală. Animalul a fost ucis pentru evitarea încrucişării înrudite, a afirmat atunci grădina zoologică. Personalul a primit ameninţări cu moartea după ce a fost ucisă girafa sănătoasă. Şeful grădinii zoologice, Steffen Straede, a declarat că nu se aşteaptă la aceeaşi reacţie de data aceasta.

‘Cred că oamenii sunt mai lămuriţi după Marius’, a afirmat el citat de agenţia de presă Ritzau. Părţi din corpul leilor vor fi utilizate pentru cercetare.