Grădiniţa în care părinţii ţin locul educatoarei. De ce nu vine „doamna Ceauşescu” la serviciu VIDEO

Situaţie revoltătoare într-o comună din Gorj. Mai multe mame vin la grădiniţă şi fac cu rândul pe educatoarele. Asta deoarece singura educatoare predă şi într-un alt sat, aflat la 10 kilometri distanţă, şi nu poate ajunge în fiecare zi la grădiniţă. Totul se întâmplă cu acordul directorului, dar şi a inspectoratului şcolar, relatează România TV. 

20 sept. 2015, 10:01
Grădiniţa în care părinţii ţin locul educatoarei. De ce nu vine „doamna Ceauşescu” la serviciu VIDEO

Copiii vin zilnic la grădiniţa din Slivileşti, dar nu întotdeauna au dascăl, informează România TV. Mamele lor fac cu rândul câte patru ore pe zi. Problemele au apărut după ce educatoarea, aflată în pragul pensiei, a primit aprobare pentru a lucra cu jumătate de normă în două sate.

Citeşte şi Concept inedit în România. O multinaţională a construit o grădiniţă pentru copiii angajaţilor VIDEO

„O parte din părinţi au stabilit ca în fiecare zi să rămână o mămică cu aceşti copii, pe timpul orelor de program„, a declarat Sorin Bucurescu, primar în comuna Slivilesti.

Şoferul recunoaşte că aduce copiii la grădiniţă chiar dacă nu vine educatoarea.

Educatoarea, care era la lucru în cealaltă localitate, nu recunoaşte că mămicile se ocupa de suprevegherea micuţilor.”Nu, nu, păi dacă sunt de aici n-am cum să aud. Nu pot să vorbesc ce nu ştiu”, a spus educatoarea. 

Citeşte şi Criză de dascăli în învăţământ. Sute de LOCURI LIBERE pentru învăţătoare şi educatoare

Pe de altă parte, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar dau neputincioşi din umeri şi spun că vor încerca să găsească o soluţie.

Am optat pentru ca d-na Ceauşescu, educatoare, să funcţioneze câteva zile la grădiniţa din Slivileşti, câteva zile la grădiniţa din Miculeşti”, a spus Georgeta Popescu, purtător de cuvânt al ISJ Gorj.

Între timp, copiii sunt supravegheaţi în contiunare de părinţi.