Grădiniţe în apartamente de bloc, într-un oraş din judeţul Vâlcea

Două grădiniţe cu 130 de copii din oraşul vâlcean Berbeşti funcţionează în două apartamente, la parterul unor blocuri de locuinţe, primăria solicitând de mai mulţi ani fonduri pentru construcţia unui local adecvat.

23 mai 2014, 12:17
Grădiniţe în apartamente de bloc, într-un oraş din judeţul Vâlcea

Este dramatic pentru preşcolari să se înghesuie în apartamente pentru a învăţa. Sunt apartamente proprietate privată, mă bucur că am avut bunăvoinţa acestor oameni să ne sprijine, dar nu se poate aşa pe viitor. Nu poţi să ţii copii prin scări de bloc, înghesuiţi prin bucătării sau debarale. Am cerut în fiecare an să fiu ajutat. Nici cu celelalte grădiniţe nu stăm bine. Una funcţionează în cadrul liceului, deci am copii de 5 ani care vin la şcoală cu elevi de 18 ani. Nu mi se pare normal. Oraşul ăsta este blestemat, se fac grădiniţe noi în toate comunele vecine unde copiii îi numeri pe degete, numai aici, nu. Nici prin acel program de la Banca Mondială nu am avut succes„, a declarat primarul Vintilă Chelcea, potrivit Agerpres.

Acesta mai spune că ar trebui să fie de apreciat că într-un oraş mic demografia este în creştere.

Potrivit edilului, a avut însă succes, un proiect al primăriei privind înfiinţarea unui campus şcolar, acesta având aprobată finanţarea cu fonduri UE. „Eu am mai depus un proiect pentru înfiinţarea unui campus şcolar, în centrul oraşului, în valoare de 197 de miliarde lei vechi, iar banii vor veni de la Uniunea Europeană. Mi-a fost deja acceptată cererea de finanţare. În acest campus şcolar, vor funcţiona un internat, cantină, laboratoare, ateliere de lucru, dar şi spaţii de cazare pentru copii şi profesori„, a adăugat primarul din Berbeşti.