Gratuitate pentru studenţii care pleacă în vacanţa de 1 MAI

Studenţii care se pregătesc să plece cu trenul în minivacanţa de 1 Mai au primit o veste bună zilele trecute. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 20 aprilie, decretul pentru promulgarea Legii care prevede ca studenţii, indiferent de vârstă, să beneficieze de gratuitate pe transportul feroviar intern. Până în prezent, studenţii până la 26 de ani beneficiau de această gratuitate.

26 apr. 2018, 09:36
Gratuitate pentru studenţii care pleacă în vacanţa de 1 MAI

Vremea va fi deosebit de frumoasă în mini-vacanţa de 1 Mai, iar valorile termice vor ajunge la 29 de grade Celsius. Românii se pregătesc să petreacă la mare sau la munte. Cei mai câştigaţi sunt studenţii care pot merge oriunde cu trenul fără să plătească vreun leu. 

„Studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă (licenţă, master, doctorat), în instituţiile de învăţământ superior acreditate, indiferent de vârstă, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern. Instituţiile de învăţământ superior acreditate poartă responsabilitatea legală asupra distribuirii legitimaţiilor de student pentru gratuitate la transport, precum şi asupra eliberării adeverinţelor care să ateste calitatea de student”, stipulează legea promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Turiștii care merg de 1 Mai pe litoralul românesc vor scoate din buzunar în medie, 480 de lei pentru 3 nopţi de cazare. Cele mai scumpe pachete costă 2.000 de lei pentru o camera într-un hotel de 5 stele din Mamaia.

Vezi şi: Preţuri pentru MINIVACANȚA DE 1 MAI pe litoral. Vezi cât costă cazarea în Mamaia, destinaţia preferată a turiştilor