Grecia a formulat primele propuneri adevărate pentru evitarea falimentului

Publicat: Luni, 22 Iunie 2015 20:47 // Actualizat: Luni, 22 Iunie 2015 20:47 // Sursa: romaniatv.net

Grecia a formulat luni "primele sale propuneri adevărate după multe săptămâni", a declarat președintele Consiliului European, Donald Tusk, înainte de desfășurarea summitului Eurogroup de la Bruxelles.

Foto: ibitimes.co.uk

'Astăzi, vreau ca toate cărțile să fie pe masă', pentru a 'opri jocul de poker politic', a spus Donald Tusk, subliniind că vrea să evite 'cel mai rău scenariu, care înseamnă un 'Grexident' (noul termen care desemnează o ieșire accidentala a Greciei din zona euro) incontrolabil și haotic'. Președintele Consiliului European a făcut aceste declarații după o întrevedere avută cu premierul grec Alexis Tsipras.

Înainte de aceasta, Tusk a purtat discuții, în timpul unei alte reuniuni la Bruxelles, cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, și cu directorul general al FMI, Christine Lagarde.

Citeşte şi Criza din Grecia: Tsipras le-a prezentat telefonic propunerile sale lui Juncker, Merkel şi Hollande

Tusk a anunțat joia trecută desfășurarea acestui summit excepțional al zonei euro, începând cu orele 17.00 GMT, luni, 'pentru că timpul presează, nu doar pentru Grecia, ci pentru noi toți'.

Ministrul economiei al Greciei, Giorgos Stathakis, a declarat luni că creditorii Greciei au acceptat noile propuneri ale Atenei ca bază de discuții, afirmând că se așteaptă la 'un comunicat foarte pozitiv' la finalul summitului.

Conținutul exact al noilor propuneri ale Greciei nu a fost dezvăluit, însă premierul grec Alexis Tsipras a reafirmat că 'cheile pentru un acord' cu creditorii vizează noul excedent bugetar primar, pensiile, prețul electricității și restabilirea 'normalității' în ceea ce privește dreptul la un loc de muncă.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 iun 23:49
...Consiliului European, Donald Tusk, înainte de desfășurarea summitului Eurogroup de la Bruxelles. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
22 iun 20:57
Votează email 0 email
...European, Donald Tusk, înainte de desfășurarea summitului Eurogroup de la Bruxelles. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8297
RON
30 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H