Grecia a anunţat că prelungeşte lockdown-ul general. „Povara epidemiologică rămâne ridicată”

Grecia a anunţat joi că lockdown-ul general va fi din nou prelungit cu o săptămână, până la 14 decembrie, din cauza numărului încă ridicat de infectări cu coronavirus.

03 dec. 2020, 15:42
Grecia a anunţat că prelungeşte lockdown-ul general. „Povara epidemiologică rămâne ridicată”

„Restricţiile actuale se prelungesc până la 14 decembrie”, a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, citat de Reuters. Potrivit acestuia, „povara epidemiologică rămâne ridicată”, astfel că lockdown-ul general va fi prelungit cu încă o săptămână.

Grecia a rezistat primului val al pandemiei cu o rată a mortalităţii relativ scăzută comparativ cu vecinii săi europeni. Însă, odată cu al doilea val, Grecia se confruntă cu zeci de morţi de zi de mai multe săptămâni.

Citeşte şi Lockdown după alegeri anunță Rafila: Cifrele de acum nu arată situația reală

Până în prezent, peste 2.600 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza COVID-19, dintre care 90 miercuri, şi peste 600 de pacienţi sunt internaţi la terapie intensivă. Aproape 2.200 de noi infectări au fost înregistrate miercuri.

Impus la 7 noiembrie, lockdown-ul general din Grecia, dublat de o interdicţie de călătorie pe timp de noapte la Atena şi Salonic, a mai fost deja prelungit o dată cu o săptămână, până la 7 decembrie.

Pentru ţara noastră, premierul Ludovic Orban a declarat, la România TV, că „garantez 100% că nu va fi niciun lockdown” după alegerile parlamentare. „Am avut perioada de crestere destul de rapida, apoi o perioada de aprox doua saptamani de platou, iar de 8 zile avem un trend descendent. In ultimele 7 zile, in 5 zile din 7, numarul de persoane vindecate a depasit pe cel al celor infectate. Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown, Romania nu isi permite, cine mai sustine asa ceva spune minciuni de campanie„, a spus Ludovic Orban.


loading...