Grecia, lovită de două cutremure în mai puţin de o jumătate de oră. Ambele s-au produs în Insula Samos

Două cutremure de pământ care au lovit insula grecească Samos miercuri, în jurul orei prânzului (13:00, ora României), s-au produs într-un interval de doar 15 minute.

31 aug. 2022, 16:24
Grecia, lovită de două cutremure în mai puţin de o jumătate de oră. Ambele s-au produs în Insula Samos

Ambele seisme au fost localizate la aproximativ 10 kilometri de extremitatea sudică a acestei insule din Marea Egee, la o adâncime de 13 kilometri sub nivelul scoarţei. Potrivit Institutului de Geodinamică din Grecia, primul seism a avut magnitudinea 4,8, iar cel de-al doilea a avut magnitudinea 5,2.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă de pe insulă, citat de ekathimerini.com a dezvăluit pentru un post de televiziune că localnicii şi turiştii au ieşit pe străzi cuprinşi de panică după primul seism.

Verificăm dacă s-au produs pagube materiale, dar până acum nu am descoperit nimic„, a declarat primarul din East Samos, Giorgios Stantzos, pentru postul radiofonic Skai. Edilul elen a adăugat că pe insulă se află şi mulţi turişti, însă oamenii nu trebuie să aibă în prezent motive de îngrijorare.

Citeşte şi INFP anunţă cutremure succesive în ultimele ore. Ce spune Mărmureanu despre marele seism care ar putea lovi România

Locuitorii din Samos îşi amintesc încă puternicul seism care s-a produs pe această insulă în octombrie 2020. Atunci, un seism cu magnitudinea 6,9 a provocat prăbuşirea mai multor clădiri. Două persoane tinere au fost ucise.

Pe coasta vestică a Turciei, afectată şi ea de acel cutremur de pământ, au fost raportate peste 100 de victime.

Citeşte şi Momente de panică pe o insulă din Grecia. Un rechin uriaş apărut aproape de ţărm, mărturiile cutremurătoare ale turiştilor: „Nu am vrut să fiu următoare lui masă”