Grecia nu cedează la presiunile Berlinului şi ale FMI. Atena refuză să prelungească perioada de austeritate

Guvernul grec a exclus marti varianta de a ceda la presiunile Germaniei si ale FMI pentru a ajunge la un acord care sa permita mentinerea unei linii de finantare catre Atena, respingand ferm o prelungire a austeritatii dupa 2018.

06 dec. 2016, 15:43
Grecia nu cedează la presiunile Berlinului şi ale FMI. Atena refuză să prelungească perioada de austeritate

Guvernul grec este „hotarat sa continue negocierile” cu UE si FMI pentru a finaliza , „daca este posibil, pana la sfarsitul anului”, a doua revizuire a programului de recuperare grec, a declarat intr-o conferinta de presa purtatorul de cuvant al Guvernului de la Atena, Dimitris Tzanakopoulos.

Insa, in cadrul negocierilor care se desfasoara la ora actuala, Atena „exclude acceptarea unor masuri care sa se aplice dupa 2018”, la finalul celui de al treilea program de imprumuturi internationale acordate tarii, a reafirmat reprezentantul guvernului grec, informează hotnews.ro.

Tzanakopoulos i-a cerut „ministrului german de Finante (Wolfgang Schauble – n.red.) si FMI sa joace un rol constructiv” si „sa inceteze sa insiste asupra austeritatii extreme catastrofale din punct de


loading...