GRECIA – ROMÂNIA. Keşeru: Aş merge pe jos în Brazilia, numai să fim acolo

GRECIA ROMANIA, LIVE PE ROMANIA TV. Atacantul formaţiei franceze de primă ligă Bastia, Claudiu Keşeru, a exprimat plastic atmosfera din tabăra tricolorilor înainte de partida GRECIA - ROMANIA, el declarând luni: "În momentul de faţă, dorm, mănânc, respir calificarea la Campionatul Mondial".

11 nov. 2013, 15:17
GRECIA – ROMÂNIA. Keşeru: Aş merge pe jos în Brazilia, numai să fim acolo

„Suntem optimişti şi ne-am prezentat toţi cu dorinţa enormă de a ne califica, de a face un prim pas în Grecia şi apoi de a aborda meciul retur cu un avantaj, dacă se poate, şi bineînţeles să-l concretizăm. În primul rând presiunea ne-o punem noi, pentru că dorim să ajungem acolo.

Pentru mine, această dublă este totul. În momentul de faţă, dorm, mănânc, respir calificarea la campionatul mondial, pur şi simplu„, a declarat Claudiu Keşeru, care a debutat cu gol la primul său meci în tricoul naţionalei, luna trecută, contra Andorrei.

Citeşte şi GRECIA-ROMANIA: Iată cine va comenta meciul naţionalei transmis de România TV

Keşeru l-a remarcat de la greci pe atacantul Kostas Mitroglou şi spiritul de echipă al elenilor: „I-am urmărit performanţele cât de cât anul ăsta şi am văzut că a înscris foarte multe goluri de la începutul campionatului. Din punctul meu de vedere, atuul grecilor este forţa lor ca şi echipă. Au şi individualităţi, dar totuşi forţa colectivă este atuul lor. Şi la noi este la fel. Se vor întâlni 2 echipe care au o omogenitate foarte dezvoltată, iar mai departe vor apărea detaliile, cine va reuşit să le treacă de partea lor„.

Citeşte şi GRECIA – ROMÂNIA. FRF vrea schimbarea arbitrilor. Află de ce

Pentru Keşeru, prima de calificare la Mondiale trece pe planul doi înaintea dublei cu Grecia, calificarea la Mondiale fiind mult mai importantă: „Motivaţia financiară, pentru mine în momentul de faţă, este zero la sută. Nu contează. Banii vin, îi câştigăm, îi cheltuim, dar această posibilitate care ni se prezintă în ziua de azi e ceva senzaţional. Putem câştiga bani, semnând un contract bun, dar prezenţa la un campionat mondial nu apare oricui şi nici oricând”.

Citeşte şi GRECIA-ROMÂNIA: Piţurcă, bonus URIAŞ dacă duce naţionala la CM 2014

Internaţionalul român opinează că şansele de calificare sunt egale, iar dacă vom înscrie gol în Grecia şansele noastre vor creşte: „E un moment extrem de important, începem încet-încet să simţim această presiune care ne va da aripi atât la meciul tur cât şi la meciul retur şi toţi aşteptăm să ni se acorde responsabilităţi şi în momentul de faţă le avem. Presiunea trebuie să fie constructivă, nu trebuie să inhibe pe nimeni, deoarece avem doar de câştigat. Eu zic că şansele de calificare sunt egale. Să nu pierdem ar fi perfect. Dacă înscriem, avem şanse foarte mari. Pentru toată naţiunea înseamnă foarte mult, iar pentru mine ce să mai zic. Am prins echipa naţională după o perioadă lungă de aşteptare, am reuşit să şi debutez. Acum merg pe jos până în Brazilia, numai să fim acolo„.

Citeşte şi GRECIA – ROMÂNIA. Verdict dur pentru Chiricheş: RATEAZĂ BARAJUL! Vezi cine îi ia locul în lotul naţionalei