GRECIA-ROMÂNIA: Gol din ofsaid pentru greci. Dar de la arbitru VIDEO

Grecia-România, meciul care decide cine merge la CM 2014. La pauză, România era condusă, după ce grecii au deschis scorul dintr-o poziţie clară de ofsaid. 

15 nov. 2013, 20:51
GRECIA-ROMÂNIA: Gol din ofsaid pentru greci. Dar de la arbitru VIDEO

GRECIA-ROMÂNIA. Meci nebun în Grecia. Grecii au deschis scorul, Stancu a egalat, însă România a intrat în dezavantaj la pauză. La primul gol a fost o minge aruncată peste apărarea noastră, după o lovitură liberă iniţial nereuşită. Mitroglou a reluat din prima la colţul lung şi mingea s-a oprit în plasă. Reluările au arătat că atacantul grec se afla în ofsaid.


GRECIA-ROMÂNIA. Conducerea FRF a reacţionat prompt după desemnarea unei brigăzi din Portugalia la meciul Grecia – România, în condiţiile în care pe banca adversarilor „tricolorilor” stă un portughez, Fernando Santos. chiar dacă nu au cerut concret schimbarea brigăzii, şefii de la Casa Fotbalului au semnalat FIFA faptul că s-a creat o situaţie neplăcută, printr-un memoriu trimis la sediul de la Zurich.

Pedro Proenca a fost delegat la centru la meciul Grecia – România, din prima manşă a barajului de calificare la CM 2014.

Deşi tonul memoriului înaintat FIFA a fost unul diplomatic şi nu s-a solicitat în mod expres schimbarea brigăzii, conducerea FRF spera ca forul fotbalistic internaţional să ia măsuri, chiar dacă a anunţat deja oficialii pentru ambele manşe ale barajului. Nu a fost aşa, iar arbitrul a greşit flagrant. 

Reprezentativa României a mai fost arbitrată o singură dată de Pedro Proenca, în Franţa, în preliminariile Euro 2012. „Tricolorii” au pierdut cu 0-2 meciul de la Paris, dar după ce Franţa a deschis scorul abia în minutul 83, printr-un gol din ofsaid.