GRECIA – ROMANIA: BOMBĂ! Chiricheş, recuperat! „Da, POATE să joace vineri!”

GRECIA - ROMÂNIA, LIVE la România TV, VINERI, ora 21.45. România este "un adversar competitiv ce a regăsit fotbalul bun care i-a făcut reputaţia în trecut", iar şansele în barajul cu Grecia "sunt de 50/50", a declarat pentru site-ul FIFA selecţionerul naţionalei elene, Fernando Santos, înaintea meciului tur din barajul pentru Cupa Mondială 2014.

14 nov. 2013, 05:19
GRECIA – ROMANIA: BOMBĂ! Chiricheş, recuperat! „Da, POATE să joace vineri!”

GRECIA – ROMANIA. Ioan Becali a dezvăluit că sînt şanse foarte mari ca Vlad Chiricheş, diagnosticat cu fractură de piramidă nazală, să joace în partida tur cu Grecia.

“Am vorbit cu Vlad Chiricheş şi cu Franco Baldini. Vlad se simte bine, se antrenează. Dacă mîine îi vine masca, putem avea surpriza să îl vedem la naţională vineri seară. Am mare încredere că pentru meciul retur Chiricheş se poate recupera. Nimic nu e exclus, Chiricheş ar putea juca şi vineri”, a declarat Ioan Becali la Dolce Sport.

GRECIA – ROMANIA. Meciul tur din Grecia va fi decisiv. Le cer oamenilor să creadă în această echipă şi să creadă în noi. Sper că stadionul va fi plin ochi, iar suporterii ne vor susţine la maxim„, a afirmat selecţionerul Greciei, Fernando Santos, pentru site-ul FIFA.

Tehnicianul lusitan a spus că se simte grec atunci când se află pe pământ elen. În opinia lui, criza pe care o traversează Grecia poate fi o sursă de motivaţie pentru jucătorii săi. „Vorbim de o ţară în care şomajul ajunge la 30%. Asta vrea să spună că situaţia este grea pentru toată lumea, inclusiv pentru mulţi oameni din jurul nostru.

Ştim mulţi prieteni şi multe familii care se confruntă cu dificultăţi. Trebuie să încercăm să ne calificăm la Cupa Mondială ca să atenuăm, în măsura posibilului, durerea poporului nostru„, a spus Santos.

GRECIA – ROMANIA. „Am văzut Grecia jucând de mai multe ori în preliminarii. Dacă noi vom reuşi să speculăm problemele pe care le au grecii în compartimentul defensiv, avem şanse, pentru că portarul lor titular, Karnezis, nu apără nicio secundă la echipa de club. Şi e la Granada, nu e rezervă la Real Madrid. Sokratis abia acum a devenit, după accidentarea lui Subotici, prima variantă pentru Jurgen Klopp, deci nici el nu are meciuri în picioare. Dacă vom reuşi să speculăm asta, ne calificăm. Trebuie neapărat să marcăm acolo, dacă nu marcăm acolo, o să avem şanse foarte mici. Trebuie să credem cu convingere că o vom face”, a spus Stoica.

Mihai Stoica a mai spus că ar fi o surpriză dacă echipa naţională s-ar califica la turneul final. „Ar fi o surpriză mare dacă ne-am califica ţinând cont de echipele care nu au intrat în baraj şi de cele care vor ieşi din baraj, Ibrahimovici sau Ronaldo nu vor ajunge la mondial. Cred că va sta acasă Ronaldo”, a subliniat Stoica.

Mihai Stoica este de părere că echipa naţională trebuie să înscrie la Atena, deoarece jucătorii greci se enervează foarte repede. „Grecii sunt nervoşi. Dacă le dai gol, se enervează foarte repede, cred că e de la souvlaki. Trebuie să fim sinceri şi să recunoaştem că nivelul fotbalului grec este pe cel din România. Indiferent de criză, ne sunt superiori. Joacă la echipe importante, însă nu este o echipă pe care să nu putem să o eliminăm”, a completat Stoica.

GRECIA – ROMANIA: Mihai Stoica pariază pe Maxim

Managerul stelist crede că Alexandru Maxim poate fi jucătorul decisiv în meciurile de baraj. „Maxim cred că e jucătorul care poate să decidă această calificare. A avut un salt extraordinar în Germania şi cred că va avea şi o atitudine aşa cum îi cere selecţionerul. Cred că poate fi jucătorul decisiv. Ciprian Marica joacă meci de meci la Getafe, Bogdan Stancu a început să marcheze cu regularitate, Alex Maxim este unul dintre protagoniştii Bundesligii. Cred că ne vom califica. Nu pot să spun că suntem favoriţi, pentru că nu am fost capi de serie şi discutând conform calculelor hârtiei grecii sunt favoriţi, dar avem şanse foarte mari”, a adăugat Stoica.

Mihai Stoica a afirmat că presiunea publicului grec îi va motiva pe jucătorii antrenaţi de Victor Piţurcă. „Asta cu presiunea publicului cred că încarcă pozitiv şi echipele vizitatoare. Nu există fotbalist în lumea asta care să se gândescă ce bine e să joace cu tribunele goale. Toţi vor să joace cu stadionul arhiplin, pentru că s-au făcut fotbalişti pentru meciurile astea. Este groaznic să joci în anonimat”, a subliniat Stoica.

GRECIA – ROMANIA: Surpriza Tătăruşanu

Mihai Stoica a lăsat de înţeles că portarul Ciprian Tătăruşanu va apăra în partida tur din Grecia. „Am vorbit cu Tătăruşanu, dar astea sunt problemele echipei naţionale. La momentul actual eu nu pot să vorbesc despre jucătorii noştri care sunt la echipa naţională. Nu e corect. Ce facem, le dăm grecilor mutarea în plic? Avem şi noi interes ca echipa naţională să se califice”, a menţionat Stoica.

Potrivit lui Stoica, atacantul Kostas Mitroglou poate fi oprit de fundaşii Dorin Goian şi Florin Gardoş. „Mitroglou marchează foarte multe goluri într-un campionat destul de modest. Mitroglou în ediţia trecută era rezervă la Olympiacos. E un jucător bun, dar nu este un jucător care să pună probleme unui cuplu precum Gardoş-Goian, pentru că este un jucător masiv şi poate fi anihilat fără probleme. Mai mult m-aş teme de Salpingidis, Samaras, pentru că sunt mai imprevizibili”, a explicat Stoica.

Cele două meciuri din play-off-ul de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, contra Greciei, sunt programate vineri, ora 21.45, pe Stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, ÎN EXCLUSIVITATE LA România TV ŞI ROMÂNIATV.NET şi la 19 noiembrie, ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti.

 

GRECIA – ROMANIA: Planurile elenilor

Atacantul Fanis Gekas a declarat că ”dubla” cu România, din barajul de calificare pentru Cupa Mondială, va fi foarte dificilă, apreciind că naţionala Greciei nu trebuie să primească gol în meciul de vineri, de pe teren propriu.

”Va fi un meci greu pentru ambele echipe. Lucrul bun e că avem experienţa unor astfel de confruntări şi cred că dacă sîntem serioşi şi organizaţi vom obţine un rezultat bun vineri, pentru a căpăta şi mai multă încredere în perspectiva returului de la Bucureşti. Vrem să cîştigăm la zero. În astfel de meciuri e important să fii concentrat de la început şi pînă în minutul 90. 

Vom face tot ceea ce depinde de noi să fructificăm avantajul terenului propriu şi să cîştigăm, nu are importanţă cine va înscrie, important e să ajungem în Brazilia. Trebuie să cîştigăm fără să luăm gol acasă, e foarte important”, a spus Gekas, care joacă la Konyaspor, citat de Nova Sports.

Mijlocaşul Kostas Fortounis (Kaiserslautern) a afirmat că obiectivul naţionalei Greciei în primul meci cu România este să învingă la zero. ”Cred că dacă vom prinde o zi bună vineri, marţea viitoare luptăm în România pentru calificare. 

Vom încerca din răsputeri să nu luăm gol pe teren propriu şi să înscriem de cîte ori vom putea. Avem jucători foarte buni, sîntem încrezători în forţele noastre. Despre adversar ne va spune antrenorul tot ce trebuie, dar dincolo de asta ne în primul rînd concentrăm pe jocul nostru. Trebuie să cîştigăm la zero”, a spus Fortounis.

Citeşte şi ALERTĂ înainte de GRECIA – ROMÂNIA. Tricolorii ar putea primi ajutor de la FIFA

Meciurile de baraj pentru turneul final al Cupei Mondiale 2014, dintre Grecia şi România, sunt programate pe 15 noiembrie, de la ora 21.45, pe stadionul Karaiskakis din Pireu, şi 19 noiembrie, ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti. Partida din Grecia va fi transmisă în exclusivitate de România TV.

GRECIA – ROMANIA. Răzvan Cociş ar putea fi marea surpriză a lui Piţurcă pentru meciul tur al barajului cu Grecia. Mijlocaşul de 30 de ani a declarat că a refuzat precedenta convocare, pentru că nu era la capacitate maximă: „Am avut o discuţie cu stafful naţionalei şi am decis să nu vin cu Andorra şi Estonia. Dar acum am considerat că sînt suficient de pregătit. Nu trebuie să fie presiune zilele acestea, e o bucurie că jucăm pentru calificare la Mondial.

Cred că ar fi un avantaj pentru noi dacă Grecia ne-ar lua de sus. Aseară am făcut o şedinţă tehnică, i-am urmărit la un meci. Ştim totul despre ei şi îi vom analiza în continuare”.

GRECIA – ROMANIA. Ultimele 2.363 de bilete la meciul dintre naționalele de fotbal ale României și Greciei, care va avea loc pe 19 noiembrie, pe Arena Națională, în barajul pentru calificarea la Cupa Mondială din 2014, vor fi puse în vânzare marți 12 noiembrie, de la ora 17,00, anunță FRF.

Partida este prefaţată însă de veşti dintre cele mai îngrijorătoare, două piese de bază din formula obişnuită de start a tricolorilor accidentându-se zilele acestea. Vlad Chiricheş şi Ciprian Tătărăuşanu sunt fotbaliştii care vor absenta cel puţin în disputa de la Atena, astfel că misiunea naţionalei noastre va fi mai grea decât s-a crezut imediat după tragerea la sorţi.

Citeşte şi GRECIA -ROMANIA. Veste groaznică, Tătăruşanu s-a accidentat. Vezi cine a fost chemat în locul său

Războiul psihologic a început deja de mai mult timp, iar FRF s-a adresat chiar FIFA, cerând schimbarea brigăzii de arbitri de la meciul Grecia – România, pe motiv că aceasta este din ţara de origine a antrenorului elenilor. Pe de altă parte, grecii au refuzat să-i permită lui Dorin Goian, de la Asteras Tripolis, să vină în România, deşi acesta era suspendat pentru jocul din ultima etapă, cedând sub presiunea ameninţării cu FIFA.

Citeşte şi GRECIA-ROMANIA: Iată cine va comenta meciul naţionalei transmis de România TV

GRECIA – ROMÂNIA. Politicienii vor susţine naţionala la Pireu

GRECIA – ROMÂNIA. „O să mă deplasez împreună cu câţiva parlamentari pentru meciul de fotbal, în Grecia, la Atena. Mă bucur că dumneavoastră aţi găsit resursele financiare să transmiteţi. O să aveţi un rating incredibil”, a declarat Valeriu Zgonea.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, vrea să îmbine utilul cu plăcutul la vizita în Grecia. „Eu am o invitaţie de la ministrul grec de Externe. Să vedem dacă îmi propune să vin în ziua de 15”, a spus Corlăţean. „Aş vrea să fiu la faţa locului. Dacă nu, o să vă urmăresc”, a spus ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Marian Vanghelie este indecis asupra locului în care va vedea meciul. „Aş intenţiona să merg. Nu mă uit la meciuri decât când joacă naţionala României. Am fost şi îmi place să mă duc pe stadion”, a precizat primarul sectorului 5.

Cei care nu vor merge până în Grecia pentru meci, vor sta cu ochii pe televizor. „România TV dă în direct meciul? Ce tari sunteţi. Ce bine, că înseamnă că-l prind şi eu că nu prind toate canalele de sport. Hai România! Hai băieţii! Balonul e rotund…”, a spus deputatul PSD Mihai Sturzu.

Iar liderul PNL Crin Antonescu are şi un pronostic. „Cu grecii chiar avem o şansă să câştigăm. Echipele antrenate de Piţurcă, atunci când câştigă, o spun cu simpatie pentru Piţurcă, câştigă în general cu 1-0. 2-1 însă!”, a prezis preşedintele Senatului.

Reprezentativa României întâlneşte Grecia în barajul de calificare la CM 2014. Meciul tur, programat pe 15 noiembrie, la Pireu, va fi transmis în direct de România TV. Returul se va disputa pe 19 noiembrie, pe Naţional Arena.

Primul meci al barajului Grecia – România este programat vineri, de la ora 21.45, şi va fi transmis în direct de România TV. Returul se va juca pe 19 noiembrie, la Bucureşti.