Grecii vin să salveze Severinul. Olympiakos aduce jucători şi antrenori în România

Primăria din Drobeta Turnu Severin este pe punctul de a semna un acord cu gruparea greacă Olympiakos Pireu, în urma căruia elenii ar urma să trimită în România mai mulţi fotbalişti şi vor instala la echipă un manager şi un antrenor grec.

18 dec. 2012, 07:22
Grecii vin să salveze Severinul. Olympiakos aduce jucători şi antrenori în România

Criza financiară bântuie fotbalul românesc la toate nivelurile şi puţine grupări găsesc soluţii pentru ieşirea din impas. Oricât ar părea de paradoxal, cele mai mari şanse de a avea o iarnă liniştită le are o echipă aproape condamnată la retrogradare, CS Turnu Severin, penultima clasată în Liga I.

Conform cotidianului ProSport, severinenii sunt tot mai aproape de o colaborare cu Olympiakos Pireu, urmând să fie sponsorizată de un grup de investitori greci. „Nu vrem să desfiinţăm echipa. Încercăm să aducem un sponsor puternic la Severin şi să punem bazele unei colaborări cu Olympiakos Pireu.

Pot să vă spun că deja ne-am înţeles, pentru că ne-am întâlnit cu un reprezentant elen şi zilele viitoare semnăm contractul. Colaborarea cu Olympiakos va consta în aducerea unor jucători de la Pireu, iar pe viitor poate vor exista şi fotbalişti de la Turnu Severin care să facă pasul la titratul club grec. De asemenea, vom avea un manager grec la echipă, pe domnul Stathis Smyris„, a declarat viceprimarul Marius Screciu, citat de ProSport.

În cazul în care grecii vor prelua clubul de la Dunăre, italianul Nicolo Napoli va fi înlocuit în funcţie de Alexandros Alexandris, fost antrenor la Olympiakos U21, care se află deja în România.