Gregorian Bivolaru, arestat în Franţa: Guru racola tinere prin reţeaua sa de YOGA

„Guru” Bivolaru a fost arestat în Franța, în urmă cu puțin timp, într-o amplă acțiune a polițiștilor francezi.

28 nov. 2023, 16:45
Gregorian Bivolaru, arestat în Franţa: Guru racola tinere prin reţeaua sa de YOGA

Gregorian Bivolaru a fost arestat de poliția franceză și acuzat de abuzuri sub pretextul practicării de yoga trantrică. Alte 41 de persoane, arestate în același caz.

Gregorian Bivolaru este acuzat de trafic de persoane și răpire și de constituirea unei rețele internaționale de yoga prin intermediul căreia racola femei tinere pe care le agresa sexual.

Culmea neruşinării: medic oncolog trimis în judecată pentru 280 de acte de luare de mită. Pe lângă bani, doctoriţa primea şi miere, brânză sau carne de porc

Poliția franceză l-a arestat marți dimineață, în regiunea Parisului. Acțiunea oamenilor legii vizează asociația fondată de Bivolaru federația de yoga Atman, pentru corupere de femei și de exploatare sexuală, scrie Liberation.fr.

Cele 41 de rețineri au avut loc în cadrul unei acțiuni ample cu 175 de polițiști care au intervenit simultan în Paris, Seine-et-Marne, Val-de-Marne și Alpes-Maritimes.

Gregorian Bivolaru a fost condamnat anterior la 6 ani de închisoare în România pentru violarea unei minore în 2013, dar a fost arestat abia trei ani mai târziu, în 2016. În acest caz, Gregorian Bivolaru a petrecut în arest un singur an.

Florin Cîţu, reacţie întârziată după ce DNA a început ancheta împotriva sa: „Voi cere colegilor să voteze pentru ridicarea imunităţii”. Toţi liderii PNL au anunţat deja că vor vota pentru ridicarea imunităţii

Gregorian Bivolaru (71 de ani) este fondatorul acestei mişcări internaţionale de yoga controversate, au precizat sursele. Poliţia a mobilizat pentru această operaţiune 175 de ofiţeri la Paris şi în departamentele Seine-et-Marne, Val de Marne şi Alpii Maritimi; în momentul arestării lui Bivolaru, din casa unde locuia acesta au fost „extrase” 26 de femei, unde acestea erau reţinute „în condiţii de spaţiu şi igienă deplorabile”.

O sectă bazată pe „tantra yoga”
Potrivit sursei judiciare citate, primele elemente lasă să se înţeleagă că respectiva sectă internaţională era axată în special pe tantra yoga (trezirea spiritualităţii prin intermediul sexualităţii, explică franceinfo) şi că „învăţăturile” erau menite să condiţioneze victimele să accepte relaţii sexuale, folosindu-se tehnici de manipulare mentală care urmăresc suprimarea, în rândul victimelor, a oricărei noţiuni de consimţâmânt în cadrul raporturilor sexuale.

Oficiul central de urmărire a violenţelor împotriva persoanelor (OCRVP) a primit plângerile a trei femei victime ale organizaţiei care au declarat că au fost sechestrate într-un pavilion şi au fost constrânse la anumite practici sexuale. Potrivit aceleiaşi surse, „cursurile” organizate de Gregorian Bivolaru urmăreau să-i determine pe participanţi să ia parte la activităţi sexuale şi / sau fizice; mai mulţi participanţi au denunţat faptul că au fost constrânşi să-şi plătească „sejurul” făcând video-chat, în cazul femeilor, sau munci manuale, în cazul bărbaţilor.

La sfârşitul lui iulie 2022, Miviludes (Misiunea interministerială de vigilenţă şi luptă împotriva derivelor sectare) a sesizat parchetul din Paris, după ce a fost informată de Liga drepturilor omului în legătură cu 12 plângeri ale unor foste membre ale mişcării MISA, „Mişcarea de integrare spirituală în absolut”, grup cu dimensiuni internaţionale fondat de Gregorian Bivolaru la începutul anilor 1990 în România, devenit Atman în urma extinderii în străinătate.

Numeroase femei de diferite cetăţenii au declarat că au căzut victimă activităţilor organizaţiei MISA şi liderului acesteia Gregorian Bivolaru. Parchetul din Paris a lansat pe 10 iulie 2023 o anchetă pentru „abuz (asupra unor persoane în situaţie vulnerabilă) în bandă organizată de către membrii unei secte”, „sechestrare în bandă organizată”, „viol” şi „trafic de persoane în bandă organizată”.