Greii PDL resping demisia lui Boc: „E o glumă bună!”

Cei mai de frunte pedelişti resping categoric demisia primului ministru Emil Boc. Radu Berceanu, Roberta Anastase, Ioan Oltean, sau Vasile Blaga afirmă că nu s-a pus problema demisiei din funcţie a actualului premier.

24 ian. 2012, 13:55
Greii PDL resping demisia lui Boc: „E o glumă bună!”

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat, la RFI, că o eventuală demisie a premierului Emil Boc, pe fondul protestelor de stradă din Bucureşti şi restul ţării, nu se impune, el apreciind că orice alt premier ar „bâjbâi câteva luni de zile”.

Întrebat dacă s-ar impune demisia premierului, pe fondul protestelor de stradă din Bucureşti şi alte oraşe ale ţării, Radu Berceanu a răspuns: „Nu, în opinia mea, nu. Nu cred că e o situaţie chiar de gravitatea asta, cel puţin până în prezent”.

Radu Berceanu crede că o demisie a premierului nu ar rezolva nimic.

„Nu văd, în afară de un soi de voluptate din asta că s-a obţinut nu ştiu mai ce, nu văd cu ce ar îndrepta nişte lucruri. Ne-am direcţionat către o instabilitate şi către nişte continuări ulterioare după o astfel de demisie, pe care nu le văd deloc potrivite în perioada asta şi nu le văd nici măcar cu vreo finalitate mai bună. Adică după ce şi-ar da demisia premierul, asta înseamnă demisia întregului Guvern. Şi mai departe se merge pe un alt Guvern. Cine spune că un alt Guvern sau un alt premier o să facă cine ştie ce mai bine? Eu pot să vă spun că orice alt premier câteva luni de zile bâjbâie, iar după aceea, ştiind că a venit pe o mişcare de genul acesta, va încerca să facă cât mai puţin sau va face şi pe placul ălora şi pe placul ălora, pe placul tuturor, ceea ce în situaţia actuală nu se poate. Aşa că ar fi, la modul general, o situaţie mult mai proastă!”, estimează senatorul PDL.

Întrebat dacă s-ar impune o remaniere a Guvernului, Radu Berceanu a răspuns: „Sigur, dacă s-a pornit pe calea asta, o remaniere putea să aibă loc şi poate să aibă loc, dar nu sunt deloc convins că încă vreo câţiva miniştri schimbaţi îi calmează pe cei care ies în stradă”.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, marţi, că „este o glumă bună” ideea că premierul Boc şi-ar da demisia şi a precizat că „primul ministru nu trebuie să-şi dea demisia, nu are niciun motiv în momentul acesta, când ţara are nevoie să fie guvernată”.

„Premierul nu trebuie să-şi dea demisia, nu are niciun motiv în momentul acesta, când ţara are nevoie să fie guvernată. E nevoie de continuitatea actului de guvernare în momentul acesta”, a spus Oltean.

Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anstase a declarat, marţi, că „niciodată” nu s-a discutat în PDL despre demisia premierului Emil Boc.

„Niciodată nu s-a discutat acest lucru în partid, nu este un subiect pe care să-l discutăm, astăzi mai ales”, a precizat Anastase întrebată dacă s-a discutat despre demisia lui Emil Boc.

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat,  şi el marţi, întrebat dacă mai este de actualitate ideea demisiei premierului Emil Boc, că el nu participat niciodată la nicio discuţie de acest fel în PDL.

„Nu am avut o astfel de discuţie niciodată în partid. Eu nu am participat la nicio astfel de discuţie”, a susţinut Vasile Blaga.

Liderii PDL au discutat, luni seară, la sediul central al formaţiunii, despre înlocuirea lui Teodor Baconschi la şefia MAE, purtătorul de cuvânt al formaţiunii declarând că cei prezenţi nu au abordat în întâlnire subiectul legat de o eventuală demisie a premierului Emil Boc.