Greşeală halucinantă, un bătrân de 91 de ani a fost vaccinat cu Moderna de două ori în aceeaşi zi. Ce s-a întâmplat cu acesta

În mod obişnuit vaccinurile anti-COVID se administrează în două doze, care variază între două săptămâni şi trei luni, în funcţie de tipul de vaccin, dar există şi situaţii atipice, derivate din erori umane.

10 mart. 2021, 14:04
Greşeală halucinantă, un bătrân de 91 de ani a fost vaccinat cu Moderna de două ori în aceeaşi zi. Ce s-a întâmplat cu acesta

Un bărbat din Hamilton (Ohio) se află acum la recuperare după ce a primit două doze de vaccin în aceeaşi zi. Victor Smith, în vârstă de 91 de ani, a intrat în șoc ca răspuns al organismului la ceea ce pare a fi fost o supradoză de vaccin, după cum transmite reţeaua ABC. Bătrânul fusese vaccinat cu Moderna.

Aproape că mi-au spus că nu va supravieţui„, povesteşte fiica lui Smith, Dawn Smith Theodore. Ea povesteşte că totul a început după ce tatăl ei a primit prima doză de vaccin pe 22 ianuarie. După aceea, acesta s-a declarat extrem de obosit și a leşinat. El a fost dus la Fort Hamilton Hospital apoi transferat la câteva zile mai târziu la Jamestown Rehab Facility.

El era programat să primească a doua doză de vaccin pe 25 februarie, așa că angajații clinicii l-au transportat la un centru de vaccinare. „L-au dus să își facă injecția, iar când s-a întors am vorbit cu el, era bine”, a declarat fiica bărbatului, Dawn Smith Theodore. În aceeași zi, însă, pacienții internați în centrul de reabilitare erau programați la vaccinare, iar aici s-a produs o confuzie de nume.

Citeşte şi Pacient cu tulpina britanică de coronavirus, identificată la 13 zile de la rapel, mort la spital în România

„Un pompier a venit și a zis că are un vaccin pentru Victor, iar asistenta a întrebat dacă este pentru Victor Smith. El a zis „Da”, așa că i-a dat numărul salonului și l-a trimis la 202, acolo unde era internat tata”, a mai spus fiica bărbatului. Din cauza acestei confuzii, bărbatul de 91 de ani a ajuns să primească două doze de vaccin anti-Covid la o distanță de patru ore.

În mod normal, în cazul vaccinului Moderna, cele două doze se administrează la o distanță de 21 de zile. Bărbatul a primit în total trei doze – cea inițială, rapelul și încă una administrată din greșeală. După ce a primit a treia doză, corpul bărbatului a intrat în șoc, iar bătrânul de 91 de ani a ajuns la spital cu insuficiență respiratorie.

Citeşte şi Românul vaccinat cu doza greşită la rapel ar putea fi vaccinat şi a treia oară. Situaţia incredibilă la Târgu Jiu


loading...