Greşeala pe care o faci zilnic şi care poate duce la cancer. Iată la ce trebuie să fii atent

Cancerul la colon este o boală care se declanşează de la o dietă deficitară, dar și ca urmare a consumului excesiv de carne roşie sau alimentele procesate, mai ales dacă rareori se întâmplă să incluzi în regimul tău zilnic fibre. Cu toate acestea, nenumărate studii au ajuns la concluzia că există un alt factor ce joacă un rol important în dezvoltarea cancerului de colon. Este vorba despre o bacterie care accelerează dezvoltarea bolii în corp şi care se găseşte la vaci.
Alina Costache
14 feb. 2018, 18:02
Greşeala pe care o faci zilnic şi care poate duce la cancer. Iată la ce trebuie să fii atent

Este vorba despre Streptococcus gallolyticus gallolyticus (SGG) care se localizează, de obicei, în tumorile de pe colon. Oamenii de știință au realizat studii pe şoareci cărora le-au fost administrate aceste bacterii, pentru a observa evoluţia bolii. S-a constatat că microbul administrat a făcut ca volumul tumorii să crească de două ori mai mult decât în mod normal.

Cercetătorii au mai descoperit și că celulele cancerului de colon la oameni s-au înmulţit mult mai rapid din cauza bacteriei SGG. 74% dintre cei care au fost diagnosticaţi cu acest tip de cancer prezentau tumori ce aveau în compoziţe microbul, scrie divahair.ro.

Totuşi, rămâne o urmă de îndoială în privinţa „contribuţiei” pe care o are bacteria SGG asupra dezvoltării cancerului de colon. Cercetările viitoare implică administrarea de bacterii unor şoareci sănătoşi. Dacă este confirmat faptul că SGG este responsabilă pentru creşterea riscului de cancer, va fi administrat un tratament cu antibiotice sau vaccin.

Simptome

Este foarte important ca acest tip de cancer să fie descoperit la timp, pentru administratrea unui tratament cât mai curând posibil. Printre cele mai frecvente simptome care apar dereglarea tranzitului intestinal, constipaţia alternând cu diareea. De obicei, semnele care pot prevesti cancerul de colon sunt nespecifice şi numeroase. Alte indicii ale cancerului de colon constau în senzaţii de oboseală, slăbiciune, dificultăţi de respiraţie, dar şi crampe sau balonare.

Pentru depistarea bolii, este esenţială colonoscopia, care este recunoscută ca fiind cea mai bună metodă de răspândire. Acest proces permite identificarea oricărui semn care ar putea sugera prezenţa cancerului, încă de la faza incipientă. Dacă boala este depistată la timp, tratamentul va fi mult mai uşor de administrat.

Atât femeile, cât şi bărbaţii prezintă riscul de a dezvolta cancer la colon. De obicei, boala este diagnosticată după vârsta de 50 de ani. Printre riscurile apariţiei acesteia se numără: moştenirea genetică, dieta şi stilul de viaţă sau radiaţiile.

Prevenţie

Pentru a putea fi prevenit cancerul de colon este foarte importantă adoptarea unui stil de viaţă sănătos, care să se bazeze pe sport şi alimentaţie sănătoasă. Limitarea consumului de carne roşie şi de alimente procesate în exces este soluţia ideală pentru a preveni necruțătoarea afecțiune.

Carnea roşie este percepută de organism ca fiind o substanţă străină la care sistemul imunitar răspunde. Reacţia pe care acesta o are conduce la apariţia de inflamaţii în organsim şi la formarea de tumori.

Citeşte şi Carnea, pâinea şi produsele de panificaţie, PERICULOASE PENTRU SĂNĂTATE. Doctor: Alimentele suferă modificări chimice

 

DailyBusiness
Premierul Ilie Bolojan a anunțat oficial TVA mai mare pentru toți. Guvernul reduce la două cote, una ajunge la 21%
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Imagini tulburătoare! Ultima apariție publică a lui Mihai Leu! Cum arăta fostul pugilist
Fanatik.ro
Cum a ajuns Ilie Bolojan să-și amendeze fosta soție. Femeia a implorat instanța să-i anuleze contravenția: ”Era târziu și ploua”
Capital.ro
Se schimbă permisul de conducere în România. UE ne obligă. Toți șoferii trec la acest document
Playtech.ro
Ce pensie vei avea după reţinerea CASS dacă acum iei 4.000 de lei? Ce se taxează, de fapt?
DailyBusiness
Guvernul a pus gând rău concediilor bugetarilor. Cine ar urma să mai primească vouchere de vacanță
Adevarul
„Legat de motocicletă și târât”. Kievul anchetează o posibilă execuție a unui prizonier de război
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Maxime de coșmar în România. Va fi o zi infernală
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
kanald.ro
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în 2026. Ilie Bolojan a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Medicul care l-a tratat pe Mihai Leu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața sportivului: 'În final, a cedat și inima' 😢
Playsport.ro
Dacă ai mașina fabricată înainte de 2019, ar putea avea defecțiuni grave. Ce trebuie să faci rapid, conform RAR
Capital.ro
NU se mai eliberează buletin vechi. Decizia MAI pentru românii care schimbă cartea de identitate
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Imaginile durerii de la Hunedoara! Rămasă fără cuvinte, soția lui Mihai Leu a fost consolată de sute de oameni
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
Încep concedierile în rândul bugetarilor! Lista instituțiilor care vor reduce drastic personalul în perioada următoare
MediaFlux
Ordin la Casa de Pensii! Se schimbă calculul la vechimea în muncă
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Aparatul bugetar administrativ în România: instituţii, evoluţie şi recomandări