GREŞELI HALUCINANTE din manualul de Matematică de CLASA A VI-A scos de Editura MINISTERULUI. Exerciţii incomplete şi probleme eronate!

Caz incredibil: exerciții fără înțeles, probleme care nu pot fi rezolvate, operații greșite sau date incomplete - toate apar în unul din manualele de Matematică de clasa a VI-a scoase de editura unică a Ministerului Educației.

01 oct. 2018, 13:54
GREŞELI HALUCINANTE din manualul de Matematică de CLASA A VI-A scos de Editura MINISTERULUI. Exerciţii incomplete şi probleme eronate!

Toate aceste manuale sunt făcute pe 24 milioane lei, în baza unui contract atribuit direct de Ministerul Educației către Editura Didactică și Pedagogică din subordine, după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională înființarea editurii.

Manualul de biologie de clasa a VI-a, plin de greşeli: Inima şi ficatul sunt poziţionate greşit, mucegaiul este confundat cu paraziţii

Profesori și editori au semnalat EduPedu.ro o serie de greșeli în manualul de Matematică al Editurii Didactice și Pedagogice, care astăzi este pe băncile copiilor.

Erori grosolane în manualul unic de geografie: o mare are numele greşit, un stat nu există, unele oraşe sunt confundate cu altele

Între timp, Ministerul refuză să facă publice contractele încheiate cu EDP și Monitorul Oficial, prevalându-se de existența unor clauze de confidențialitate. Amintim că greșeli grosolane au fost semnalate de profesori și în manualele de Biologie, Geografie și Istorie.

Listă de greșeli din al doilea manual de Matematică de clasa a VI-a scos de Editura Didactică și Pedagogică

1. Rezolvări greșite – exercițiile 4 și 5 de la pagina 27:

2. Exerciții și parte de predare intercalate, fără înțeles – pagina 42:

3. Exercițiu care nu poate fi rezolvat; enunțul nu conține nicio informație despre a și c – exercițiul 8, pagina 65:

4. Problemă de geometrie cu greșeli; două segmente diferite au aceeași notație – exercițiul 6, pagina 138:

5. Exercițiu cu date incomplete – nu apare nicio informație despre punctul P în exercițiul 4 de la pagina 227:

6. Demonstrația de la exercițiul 1, paginile 239-240, pornește de la concluzie:

7. Problemă care nu poate fi rezolvată, pentru că două unghiuri diferite sunt notate la fel – exercițiul 16 de la pagina 247:

Acesta este primul an în care Ministerul Educației face manuale la editură unică, instituție aflată în subordinea sa, renunțând la licitațiile deschise prin care a cumpărat manuale în fiecare an, până acum.