GREŞELI matinale care îţi strică toată ziua

Nici n-ai ajuns la muncă şi deja ţi-ai pregătit o zi proastă, prin greşelile pe care le faci zilnic, în fiecare dimineaţă.

22 sept. 2014, 14:53
GREŞELI matinale care îţi strică toată ziua

Iată câteva greşeli pe care le faci dimineaţa şi care îţi pot strica toată ziua:

1. Nu te expui la lumina zilei. Multe persoane care trăiesc în apartamente întunecoase, ţin jaluzelele coborâte, circulă cu metroul şi lucrează în spaţii iluminate artificial se expun prea puţin luminii naturale în prima parte a zilei. Această situaţie are efecte negative asupra sănătăţii şi afectează indicele de masă corporală (IMC), arată un studiu efectuat la Northwestern University, scrie descopera.ro care citează Fox News.

Expunerea cel puţin 20-30 de minute la lumină naturală, în cursul dimineţii, ajută la reglarea ceasului biologic intern al organismului şi la reglarea nivelului de energie, a apetitului şi a metabolismului.

Citeşte şi Ce trebuie să faci pentru a NU rămâne fără energie

2. Nu bei apă dimineaţa. Dacă nu vă hidrataţi suficient în prima parte a zilei, acest fapt vă afectează nivelul de hidratare pentru tot restul zilei, spune Leslie Bonci, director responsabil de nutriţia sportivilor la Center for Sports Medicine din cadrul University of Pittsburgh. Un nivel scăzut de hidratare poate duce la proastă dispoziţie, stare de confuzie, senzaţie de oboseală.

Beţi aproximativ 650 ml de lichide în prima oră de după trezire, pentru a vă simţi mai alerţi, mai bine dispuşi şi a avea mai multă energie pentru mai târziu, recomandă specialistul.

3. Nu mănânci proteine dimineaţa. Dacă mâncaţi la micul dejun alimente precum fulgii de ovăz şi banane, ele vă pot ţine de foame o oră-două, dar nu e bine să aşteptaţi până la prânz pentru a consuma şi nişte proteine. Lipsa proteinelor în prima parte a zilei are efecte negative asupra masei musculare, arată un studiu realizat la University of Texas. Persoanele care mâncau câte 30 de grame de proteine la fiecare dintre cele 3 mese ale zilei aveau o rată de sinteză a proteinelor musculare cu 25% mai mare decât persoanele care mâncau aceeaşi cantitate de proteine în total, pe zi, dar consumau cea mai mare parte din ele la cină.

E preferabil să mâncaţi la micul dejun, pe lângă cereale şi fructe, şi alimente bogate în proteine, cum ar fi ouăle.

Citeşte şi Cum să faci cea mai bună cafea: Cinci greşeli pe care să le eviţi