Greşeli pe care le fac persoanele stresate şi care duc la kilograme în plus

Stresul cronic are un impact considerabil asupra sănătăţii tale. Îţi afectează sistemul nervos, cardiovascular şi gastrointestinal şi, de parcă nu era suficient, tot el favorizează şi acumularea de kilograme în exces. Care sunt însă greşelile pe care persoanele stresate le comit şi care determină îngrăşarea?

01 nov. 2014, 11:10
Greşeli pe care le fac persoanele stresate şi care duc la kilograme în plus

1. Uita sa manance

Ai atat de multa treaba, incat abia seara iti aduci aminte ca n-ai mancat nimic toata ziua? Aceasta situatie, repetata periodic, are un impact negativ asupra metabolismului pe care, in cele din urma, il va incetini, favorizand, pe termen lung, acumularea de kilograme.

Citeşte şi Stresul face femeile urâte? De ce ocolesc bărbaţii femeile stresate

2. Isi fac griji

Cand esti stresata, iti faci griji din orice si ruminezi asupra unei probleme in timp ce rontai, fara sa iti dai seama, ciocolata, snacksuri, covrigei… Grijilor li se asociaza mai mereu o rontaiala copioasa, si asta fiindca, dezvaluie un studiu publicat in revista Appetite, proiectiile negative asupra viitorului declanseaza secretia de grelina, hormonul senzatiei de foame.

Citeşte şi Horoscop: Cât o să te îngraşi, în funcţie de zodie

3. Mananca pe fond emotional

Obisnuiesti sa iti calmezi nervii mancand dulciuri sau junk food? Mancatul pe fond emotional dauneaza grav siluetei! Ce poti face? Daca nu te poti abtine de la rontait cand esti stresata, cel putin inlocuieste snacksurile bogate in calorii cu unele sanatoase!

Citeşte continuarea pe Ele.ro.