Greşeli pe care trebuie să le evităm când facem cumpărături din supermarket

Ştii cum se-ntâmplă de multe ori: abia după ce ajungi să plăteşti alimentele cumpărate realizezi că ai depăşit bugetul alocat cumpărăturilor respective. Se întâmplă foarte des să cumpărăm mult mai multe lucruri de cât avem nevoie.

13 mai 2017, 04:52
Greşeli pe care trebuie să le evităm când facem cumpărături din supermarket

E greu să nu comiţi această gafă, precum şi alte greşeli tipice cumpărăturilor din supermarket. Iată deci motivul pentru care am întocmit această listă cu sfaturi utile la aprovizionarea cu mâncare din supermarketuri.

Marfă nouă

Este util să cunoşti zilele în care supermarketul din care cumperi primeşte marfă proaspătă. Astfel poţi alege produse mai bune şi, în plus, ai la îndemână mai multe opţiuni.

Dar nu te arunca de fiecare dată asupra fructelor şi legumelor nou-aduse

Sfatul despre cunoaşterea zilelor în care se primeşte marfă nouă nu ţine doar de alegerea de fructe şi legume proaspăt scoase din cutie! De regulă, înainte de a primi noi produse, supermarketurile ieftinesc produsele pe cale să fie înlocuite. De multe ori, nu este nimic în neregulă cu aceste alimente şi, dacă îţi alegi produsele cu grijă, în acest mod poţi economisi bani.

Legume preambalate

Nu cumpăra fructe sau legume preambalate atunci când observi condens la interiorul ambalajului din plastic. Chiar dacă alimentele respective sunt sigilate, este un semn clar că acestea nu mai sunt de multă vreme proaspete. Cel mai indicat este să alegi fructe şi legume din lăzi.

Nu alege alimentele doar pe criterii de aspect

Aparenţele pot fi foarte înşelătoare când vine vorba de fructe şi legume – chiar dacă arată foarte bine, se-ntâmplă de multe ori să nu aibă niciun gust. Aşadar, ghidează-te şi după alte criterii la alegerea produselor, ca de exemplu, mirosul! Ia-le de pe raft, miroase-le, iar dacă mirosul este plăcut, înseamnă că alimentele sunt proaspete şi că au, cel mai probabil, şi un gust bun.

Pregăteşte o listă de cumpărături şi respect-o

Supermarketurile au propriile trucuri de a „momi” clienţii să cumpere cât mai multe. Interesul lor este să cumperi mai multe produse decât ai nevoie, iar respectarea listei de cumpărături te ajută să rezişti acestei tentaţii.

Priveşte şi pe rafturile de jos

Cele mai tentante produse sunt aşezate, desigur, la nivelul ochilor. Acolo se află de obicei cele mai scumpe produse, în timp ce alimentele mai ieftine se găsesc pe rafturile de jos.

Mărci autohtone

Astăzi, multe supermarketuri scot la vânzare şi produse care poartă marca proprie, şi care costă mai puţin decât mărcile de renume. În majoritatea cazurilor, calitatea este aceeaşi, sau cel puţin apropiată! Nu neglija acest aspect – poţi economisi până la 70% cumpărând astfel de produse.

Citeşte mai mult pe secretele.com