Greşeli sexuale pe care le fac bărbaţii în pat

Experienţa sexuală a bărbatul are o pondere importantă în satisfacerea femeii, dar nu este totul. Chiar şi cei mai “umblaţi” bărbaţi comit greşeli în pat, înaintea, în timpul sau după sex.

01 iul. 2013, 05:26
Greşeli sexuale pe care le fac bărbaţii în pat

Greseala nr. 1: Bărbaţii presupun ca sunt asi la a satisface o femeie

Unii barbati presupun ca, odata ce au deslusit tainele sexului, pot satisface orice femeie si ca modul in care ei actioneaza functioneaza la toate. Ei bine, gresit!

„Cu fiecare partener sexual pe care il ai, castigi inca un pic de cunoastere sexuala cu privire la trupul celeilalte persoane. Este perfect valabil si la femei, si la barbati. Insa, in ceea ce priveste cunoasterea sexuala a femeii, aici este ceva mai complicat. Sexualitatea feminina nu este aceeasi la toate reprezentantele sexului frumos”, spune Tristan Taormino, autor al cartii „The Secrets of Great G-Spot Orgasms and Female Ejaculation”.

Trupul fiecare femei raspunde diferit la anumite senzatii. In timp ce unora le place sa li se maseze sanii in timpul sexului, altele nu se dau in vant dupa „tehnica”. Iata de ce Patti Britton, profesor doctor sexolog din Los Angeles, sustine ca barbatii ar trebui sa faca putina munca de „detectivi” la inceputul relatiei, si nu numai. „Fiecare femeie are propriul tipar sexual si ce functioneaza la una, nu se aplica la fel de bine si la cealalta”, atrage atentia Britton.

Nu poti spune ca toate femeile prefera miscarile mai lente, cum nu este adevarat ca toate prefera miscarile rapide, adanci sau mai apropiate de intrarea in vagin. Nu exista pozitie sexuala preferata a femeilor, ci a fiecareia in parte. In acest caz, conteaza si anatomia ei, dar si marimea si forma penisului barbatului. Diferentele mari intre greutatea corporala si forma corpurilor la parteneri genereaza de la sine alt tipar sexual decat la cuplurile unde el si ea sunt proportionali unul cu celalalt.

Greseala nr. 2: nu vorbesc despre sex

Mai bine le povestesti despre rochia pe care speri sa ti-o cumperi la urmatorul salariu decat sa vorbesti deschis despre partidele de sex cu el – cam astfel sta situatia in ceea ce priveste dispozitia barbatilor de a discuta despre sex. Desi sunt mari amatori ai povestirilor, cu sau fara nume, cand vine vorba de a discuta doar cu partenera despre cum este sexul in cuplu este necesar, deseori, de o a treia persoana: terapeutul sexual, marturiseste Chris Donaghue, care se ocupa chiar cu consilierea sexuala si relationala a cuplurilor. Din experienta lui a constatat ca majoritatea cuplurilor care cer consiliere vin pentru a discuta despre partidele lor de sex, despre nemultumirile lor sexuale.

Terapeutul sexual Donaghue atrage atentia ca se ajunge deseori la terapie de cuplu tocmai pentru ca partenerii, in special barbatul, refuza sa discute despre problemele de natura sexuala. Refuzul de a discuta despre sex in cuplu se manifesta si printr-o proasta folosire a termenilor, care duce uneori la o problema de comunicare.

„Un barbat care spune vagin se prea poate referi la vulva, de fapt. Totodata, multi folosesc – am facut-o – dar fara sa precizeze ce? Sex normal? Sex oral? Sex anal? Toate astea conteaza in discutia cu partenera. Cu cat termenii sunt mai evazivi, cu atat riscul de aparitie a problemelor de comunicare este mai mare”, spune Chris Donaghue.

Consilierul sexual atrage, de asemenea, atentia ca una dintre marile greseli ale barbatilor in pat este ca nu intreaba: „Ce iti place? Cum iti place?” Evident, nu in mod obsesiv sau doar de forma.

Celelalte greseli, pe Lyla.ro