Greșelile frecvente ale părinților, atunci când copilul răcește și are febră. Mulți părinți fac asta

În momentul de față, românii se confruntă cu un val sever de gripă. În ultimele săptămâni, cazurile de viroze s-au înmulțit, iar unii dintre cei mai afectați sunt copiii. Părinții devin îngrijorați, motiv pentru care încearcă să îi țină pe cei mici departe de răcelile severe, deși nu mereu au soluțiile potrivite. Vezi mai jos toate detaliile

02 feb. 2024, 23:47
Greșelile frecvente ale părinților, atunci când copilul răcește și are febră. Mulți părinți fac asta

Ne aflăm într-o perioadă în care țara noastră se confruntă cu un val sever de gripă.

Citește și Remediu incredibil pentru răceală. Ai nevoie de două ingrediente

În ultimele săptămâni, cazurile de viroze s-au înmulțit, iar spitalele s-au împânzit de copii care sosesc la urgență.

Părinții se tem de ce este mai rău și apelează la sfaturile medicilor.

Ne aflăm în sezonul virozelor, cu tuse, febră, nas înfundat, iar odată cu el încep nopțile nedormite.

Deși orice părinte încearcă să facă toate eforturile pentru ca cei mici să stea departe de răceală, uneori se întâmplă și lucruri mai puțin plăcute.

Totuși, părinții trebuie să țină cont de câteva reguli pe care trebuie să le respectăm pentru că micuțul să fie în siguranță.

Potrivit specialiștilor, se recomandă ca temperatura de sub 38,5 ° C să nu fie scăzută cu antitermice, iar asta pentru a-i oferi posibilitatea organismului de a lupta singur cu infecția.

Așadar, până la pragul de 38,5 îi puteți da copilului lichide, ceaiuri cu miere, ceai de tei, de zmeură, căci toate au un ușor efect antitermic asupra organismului.

Ce nu ar trebui să faci, dacă cel mic e răcit

Un alt lucru de care trebuie să se țină cont atunci când copilul este răcit este să îi dai ceaiuri, însă cu moderație.

Când răcește, copilul trebuie îmbrăcat, dar nu are rost să îi pui pulover în casă, mai ales dacă temperatura în casă nu este una mică.

Părinții trebuie să știe că exagerarea cu îmbrăcămintea face mai mult rău copilului cu febră.

O altă greșeală pe care o fac părinții, la primul semn de răceală, este să meargă la medic și insistă pentru o rețetă de antibiotice sau, și mai rău, le administrează copilului fără a consulta medicul.

Acestea sunt dintre cele mai grave greșeli pe care pot să le facă părinții.

Totodată, antibioticele se prescriu doar de doctor, în cazuri foarte clare din punct de vedre medical, iar dozele și frecvența trebuie respectate întocmai.

De altfel, există foarte mulți părinți care, de frica recuperărilor și a orelor pierdute la școală nu lasă copilul să se refacă și, imediat ce i-a scăzut febra, îi pun ghiozdanul în spate, potrivit Totuldespremame.ro.

Citește și De ce nu vindecă vitamina C răceala? Şi ce o vindecă?

Potrivit specialiștilor, febra nu este singurul simptom al bolii, de aceea, dacă mai există tuse, are nas înfundat, atunci, cu siguranță, trebuie să mai stea o zi-două acasă.