Greşelile pe care le fac piloţii din cauza pandemiei, după reluarea zborurilor. Se putea întâmpla o tragedie

Anularea zborurilor din cauza pandemiei a avut un efect grav asupra piloţilor. Aceştia se plâng că şi-au pierdut îndemânarea şi au ajuns să facă greşeli la manşă.

07 feb. 2021, 13:10
Greşelile pe care le fac piloţii din cauza pandemiei, după reluarea zborurilor. Se putea întâmpla o tragedie
Greşelile pe care le fac piloţii din cauza pandemiei, după reluarea zborurilor

Greşelile pe care le fac piloţii din cauza pandemiei, după reluarea zborurilor. Potrivit unui raport al Agenţiei pentru Siguranţă în Aviaţie de la Nasa, mulţi dintre piloţi se plâng că după reluarea zborurilor au avut probleme legate de îndemânare şi au ajuns să facă diferite greşeli.

Greşelile pe care le fac piloţii din cauza pandemiei, după reluarea zborurilor

Citeşte şi Ţările care impun restricţii românilor. Lista completă

Potrivit raportului Agenţiei pentru Siguranţă în Aviaţie de la Nasa, mulţi dintre piloţi povestesc că nu au mai ştiut să programeze computerul de bord, au fost copleşti în timpul turbulenţelor, iar unii au uitat să ceară permisiunea turnului de control pentru aterizare.

„A fost primul meu zbor în aproape 3 luni. Am fost prea încrezător că îmi voi aminti totul, că e ca o a doua natură”, a povestit un pilot în iunie, explicând de ce a uitat să activeze sistemul critic anti-îngheț, potrivit CNN, citat de digi24. 

A avut noroc şi zborul s-a desfășurat fără incidente.

„Pentru a mă pregăti pentru un zbor după o perioadă de inactivitate, ar fi trebuit să dedic mai mult timp pentru a-mi revizui abilităție”, recunoaște un pilot.

Companiile aeriene și Administrația Federală a Aviației din SUA au sisteme prin care le pot solicita piloților să-și păstreze abilitățile.

Expertul în siguranță aeriană Peter Goelz spune că problema este că tragediile aviatice se produc de cele mai multe ori din cauza unui șir de evenimente care începe cu o simplă greșeală.

„Aceste tipuri de erori care par a fi destul de banale pot duce la evenimente îngrozitoare”, a spus Goelz, analist de aviație al CNN și fost director general al Comitetului Național pentru Siguranță în Transporturi, care investighează accidentele aviatice.

Citeşte şi Incident aviatic pe Aeroportul Otopeni. Avion TAROM Bucureşti-Londra a fost întors din drum. Pasagerii, evacuaţi de urgenţă