Greva continuă la Uzina de vagoane din Drobeta Turnu Severin

Pentru a patra zi, consecutiv, cei 400 de salariați ai uzinei de vagoane din Drobeta Turnu Severin au refuzat să înceapă lucrul și au ieșit in curtea fabricii. Oamenii sunt nemulțumiți de salariile mici.

21 mai 2021, 10:38
Greva continuă la Uzina de vagoane din Drobeta Turnu Severin

Greva continuă la Uzina de vagoane din Drobeta Turnu Severin. Cei aproximativ 400 de muncitori ai fabricii din Drobeta-Turnu Severin au întrerupt activitatea şi s-au adunat şi astăzi în curtea uzinei, nemulțumiți de salariile pe care le primesc.

Oamenii spun că au salarii foarte mici pentru munca prestată şi că le-au fost tăiate şi sporurile.

Citeşte şi: Această categorie de români ar putea primi mai mulţi bani de la stat. Ce condiţii trebuie să îndeplinească pentru venitul în plus

Muncitorii ameninţă că nu se vor întoarce la lucru până când nu primesc asigurări că le vor fi majorate salariile.

La Uzina de vagoane de la Drobeta-Turnu Severin lucrează circa 450 de angajaţi.

Şi Valea Jiului stă pe un butoi cu pulbere. Minerii de la Vulcan au renunțat în ultimul ceas la revoltă în urma promisiunii că luni vor primii banii. Oamenii se tem însă că vor ramane pe drumuri pentru ca va urma falimentul la Complexul Energetic Hunedoara.

„Acum ca noua ne spuneti ca ce facem noi nu are valoare, dar la greva din februarie s-a garantat ca se vor plati salariile. Niciodata aia nu au suferit. Am 54 de ani nu am vazut prostie mai mare ca acum”, spune unul dintre minerii citaţi de România TV.

https://youtu.be/SOwlnVlO89s