Grevă la BBC contra concedierilor, supraîncărcării programului de muncă şi a hărţuirii

Publicat: Joi, 28 Martie 2013 14:22 // Actualizat: Joi, 28 Martie 2013 14:22 // Sursa: RTV.net

Angajaţii serviciului public britanic de radio şi televiziune BBC au început joi la prânz o grevă de 12 ore contra concedierilor, supraîncărcării programului de muncă şi hărţuirii, transmite EFE.

Foto: paginademedia.ro

Membrii Uniunii Naţionale a Jurnaliştilor (NUJ) au votat la începutul lunii în favoarea grevei, a doua de la începutul acestui an, care va afecta în principal buletinele informative de radio şi televiziune, informează Agerpres.

La 18 februarie, membrii NUJ au recurs la grevă contra concedierilor forţate care fac parte dintr-un plan ce cuprinde desfiinţarea mai multor locuri de muncă. Concret, conducerea BBC intenţionează să desfiinţeze circa 2.000 de locuri de muncă în următorii cinci ani.

Sindicatele au denunţat, de asemenea, "surprinzătoare niveluri" de hărţuire a personalului şi, în acest sens, au predat conducerii un raport intitulat "Respect la locul de muncă".

Secretarul general al NUJ, Michelle Stanistreet, a declarat joi că lucrătorii trimit un mesaj clar către conducerea BBC în sensul că aceasta trebuie să rezolve problemele.

"Ştim că reducerile (de personal) au un impact asupra calităţii muncii. Ştim că ele duc la o supraîncărcare inacceptabilă a muncii şi la stres", a adăugat Stanistreet.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8332
RON
28 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H