Grevă la CFR. Elevi blocaţi de ore întregi în tren, pe câmp: „Ne este frig, am rămas doar cu o sticlă de jumătate de litru de apă”

Mai mulți elevi din Constanța sunt de mai bine de trei ore blocați într-un tren, în județul Călărași. Înghețați de frig și fără mâncare și apă, copiii spun că nu vor altceva decât să ajungă cu bine acasă.

20 dec. 2021, 15:59
Grevă la CFR. Elevi blocaţi de ore întregi în tren, pe câmp: „Ne este frig, am rămas doar cu o sticlă de jumătate de litru de apă”

Grevă la CFR. Mai mulţi elevi din Constanţa, care veneau la Bucureşti pentru a susţine proteste ale cadrelor didactice, sunt blocaţi de aproape patru ore în localitatea Săruleşti din cauza grevei spontane a angajaţilor CFR.

Grevă la CFR. Elevi blocaţi pe câmp: Ne este frig, iar gustările pe care ni le-au dat părinţii nu ştim cât ne vor mai ajunge

Citeşte şi Veşti bune pentru elevi. Vacanţa de Crăciun s-ar putea prelungi până pe 9 ianuarie

Copiii spun că le este frig, că nu mai au apă şi că vor să se întoarcă acasă. Din păcate, în zona respectivă nu circulă niciun autobuz.

„Suntem de 3 ore şi jumătate blocaţi în tren în Săruleşti. Am rămas doar cu o sticla de 0,5 l de apă, ne este frig, iar gustările pe care ni le-au dat părinţii nu ştim cât ne vor mai ajunge. Astăzi, am trecut prin ceea ce elevii navetişti trec zilnic: în această comună nu există niciun autobuz! Nu ştim când sau cum vom ajunge acasă, dar ştim că dezastrul acesta trebuie oprit. Întreb guvernanţii, cum vor ca noi să ne întoarcem acasă? Vor să luăm maşini la ocazii să păţim ca în Caracal?”, a spus preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Directorul CFR, Ion Simu, a declarat într-o conferință de presă că sunt 109 trenuri afectate luni de greva spontană de la CFR. Acesta a precizat că în 54 de stații activitatea este oprită.

„Nu este o grevă, este un protest spontan ilegal. Îmi rog colegii din toate funcțiile să înceapă imediat lucrul pentru că acțiunea lor aduce pierderi economice”, a spus directorul CFR S.A.

Directorul CFR și directorul CFR Călători au mai precizat că vor sesiza organele de cercetare penală și au spus că banii pe bilete vor fi returnați călătorilor care au fost afectați de greva spontană.

Citeşte şi Angajaţii CFR au intrat în grevă. Niciun tren nu mai pleacă din Capitală. Reacţia ministrului Sorin Grindeanu