Grevă la metrou joi, timp de două ore. Metrorex A OPRIT circulaţia trenurilor

Publicat: Miercuri, 14 Noiembrie 2018 17:58 // Actualizat: Joi, 15 Noiembrie 2018 07:56 // Sursa: romaniatv.net

Metrourile nu au circulat joi dimineaţă, între orele 04,00 şi 06,00, din cauza unei greve de avertisment a angajaţilor Metrorex, nemulţumiţi de salarii. Sindicaliştii au solicitat conducerii Metrorex o creştere salarială de 42% de procente, însă au fost refutaţi. În cazul în care părţile nu cad la vreun acord, sindicaliştii anunţă că luni va fi grevă generală la metrou. 

Conducerea Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou (USLM) a anunţat, printr-un comunicat de presă, că organizarea grevei a fost decisă în urma întrunirii în şedinţă extraordinară a Consiliului general al Uniunii, iar peste 90 la sută dintre salariaţii Metrorex şi-au exprimat anterior opţiunea pentru organizarea grevei de avertisment, fiind parcurse procedurile legale.

Metrorex a anunțat grevă la metrou după ce negocierile cu sindicaliștii au eșuat. Este durata maximă permisă de lege pentru o grevă de avertisment, şi este momentul când putem apela la ea având în vedere că la acele ore numărul călătorilor este totuşi mai mic, între 20 şi 30 de mii de călători. Problema cu adevărat serioasă va fi dacă se va ajunge la greva generală, în condiţiile în care între orele 04.00 – 16.00 vorbim de aproximativ 500.000 de călători”, a declarat președintele Unirii Sindicatului Liber din Metrou.

Liderul USLM, Ion Rădoi, a transmis presei că în cazul în care nu se vor primi de la managementul Metrorex răspunsuri favorabile la revendicările salariale, după greva de avertisment va urma o grevă generală. În acest caz, chiar dacă vor fi la posturi o treime dintre angajaţi, conform legiii, ar putea fi afectaţi 700.000 de călători.

Greva generală ar putea fi declanşată luni, 19 noiembrie, între orele 04,00 şi 16,00.

Sindicaliştii au solicitat managementului Metrorex o creştere salarială de 42 de procente, însă li s-a oferit 18 la sută, refuzând înţelegerea.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
grevă metrou Ion Radoi Metrorex metrou
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7777
RON
10 Dec
noapte 0 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H