GREVĂ LA METROU. Sindicaliştii ameninţă cu grevă generală şi blocarea trenurilor de metrou

Sindicaliștii care reprezintă angajații de la metrou, Unitatea - Sindicatul Liber Metrou (USLM), amenință cu greva generală în cazul în care negocierile cu Metrorex nu evoluează. Aceştia sunt nemulțumiți de faptul că nu se reușește încheierea unui nou contract colectiv de muncă ce ar urma să expire foarte curând.

14 oct. 2016, 12:02
GREVĂ LA METROU. Sindicaliştii ameninţă cu grevă generală şi blocarea trenurilor de metrou

Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) anunţă, vineri, că ar putea fi declanşat un conflict colectiv de muncă la nivelul Metrorex, ce ar putea duce la o grevă generală şi la blocarea trenurilor de metrou, după ce o nouă rundă de negocieri privind încheierea unui Contract Colectiv de Muncă, pentru anul 2016-2017, s-a sfârşit fără prea multe rezultate.

Negocierile dintre USLM şi Metrorex SA au durat peste cinci ore, dar anumite puncte au rămas în divergenţă, în special cele referitoare la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, spun reprezentanţii sindicaliştilor potrivit news.ro.

Potrivit USLM, actualul Contract Colectiv de Muncă va expira în 23 octombrie.

În acest moment există premisele declanşării unui conflict colectiv de muncă la nivelul Metrorex SA ceea ce poate conduce la greva generală şi la blocarea circulaţiei trenurilor de metrou„, arată sindicaliştii.

În luna august, circa 500 de angajaţi ai Alstom, societatea care asigură mentenanţa la metrou, au fost în grevă de avertisment. Angajaţii, membri ai USLM, au fost nemulţumiţi de faptul că societatea nu a dat curs solicitării lor de a semna un nou Contract Colectiv de Muncă, în care să fie prevăzută o majorare cu opt la sută a salariilor. Alstom are un contract de mentenanţă cu Metrorex încheiat în 2003 pentru 15 ani.